Schlagerpinglan: I går lade Islands TV-bolag ut de fem låtar som ska tävla på lördag i den första semifinalen av landets ESC-uttagning, se här. Min personliga genomgång och betygsättning av bidragen ser ni här nedan.

Semifinal 1 av Islands ESC-uttagning, 15:e januari:
1. “Ástin mín eina” – Erna Hrönn Ólafsdóttir
Schlagerpinglan: En vacker ballad som blir bättre och bättre för varje gång man hör den. Den lär dock inte komma upp i nivå med Yohannas “Is it true?” hur många gånger man än lyssnar på den.
Betyg: 3/5

2. “Ef ég hefði vængi” – Haraldur Reynisson
Schlagerpinglan: En halvtrallig visa som är ganska behaglig att lyssna på men där man förmodligen, eftersom den inte har så mycket annat utmärkande, behöver förstå texten för att komma ihåg den.
Betyg: 2/5

3. “Elísabet” – Pétur Örn Guðmundsson
Schlagerpinglan: Lågmäld och saktgående ballad som överraskande nog var den enda låten i fältet som jag, efter att låten tagit slut första gången, kände att jag ville lyssna på en gång till direkt.
Betyg: 4/5

4. “Huldumey” – Hanna Guðný Hitchon
Schlagerpinglan: Pop-ballad som innehåller lite väl många långa och skrikiga toner för min smak. Hade man tagit bort dem så tror jag nog att detta kunnat bli en av mina favoriter, för den har något visst.
Betyg: 2/5

5. “Lagið þitt” – Böddi og JJ Soul Band
Schlagerpinglan: Reggae är inte riktigt min favoritmusik i vanliga fall och inte blev det bättre när den nu framfördes på ett språk som i alla fall jag förknippar med is och kyla.
Betyg: 1/5

Schlagerpinglan: Islands uttagning är uppdelad i tre semifinaler där två bidrag från varje semi går direkt till finalen den 12:e februari.

I denna första semifinal har jag egentligen bara en låt som jag hoppas på, nämligen “Elísabet“. Den är i en klass för sig och borde, med ett lämpligt framträdande, utan större problem ta sig vidare till finalen. Om det nu finns något som heter “borde” när det gäller musiksmak.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Schlagerpinglan om Islands första semifinal 2011”

  1. Robban

    Trevlig läsning som vanligt, Pinglan!

    Ikväll presenterar vi våra kommentarer med betygsättning. Vilken av de tre nordiska uttagningarna ser du fram emot mest och vilka kommer du försöka följa?

  2. Schlagerpinglan

    @Robban, Finlands uttagning tillhör mina favoriter och är därför helnöjd med att de valt fredagar, då de slipper konkurrens. 🙂 De närmsta lördagarna blir det Norges uttagning som får första prioritet här medan jag nöjer mig med att söka resultat och klipp från Islands uttagning i efterhand.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se