I morgon är det dags för Norges första deltävling av Melodi Grand Prix, deras uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011. Här nedan ser ni länkar till bidragen samt mina egna betygsättningar och omdömen.

De tävlande i semifinal 1 av Norges MGP 2011, 15:e januari:
1. “Guns & boys” – Carina Dahl
Schlagerpinglan: Först tyckte jag att det var lite smaklöst dålig timing med en vapen-hyllande låt. Naturligtvis (förhoppningsvis) är det inte det låten handlar om utan det är i stället en kaxig girl-power-låt. En av kvällens bättre låtar som jag håller tummarna för att den ska fungera live.
Betyg: 3/5

2. “Daisy” – Use Me
Schlagerpinglan: Detta ger mig amerikanska pop/rock-vibbar, vilket inte är helt fel. Låten är dock alldeles för tam för att få något högre betyg av mig. En vända till Siste Sjanse hade nog detta unga band tjänat på då “Daisy” tydligen behöver tjatas in.
Betyg: 2/5

3. “Vardlokk” – Helene Bøksle
Schlagerpinglan: En typisk nordisk naturväsen-ballad med trummor och mystik. Här är jag väldigt kluven då jag oftast bemöter denna form av musik med en gäspning. Det har dock hänt att jag uppfattat dem som storslagna och “Vardlokk” kan mycket väl vara en av dem. Vi får se på lördag.
Betyg: 3/5

4. “Alt du vil ha” – Sie Gubba
Schlagerpinglan: En lättsmält låt som man kan sjunga med i nästan med en gång. Eventuellt kan denna country-schlager vara lite för enkel då man nästan tröttnat på den innan den tagit slut. Lättillgänglig är den i alla fall.
Betyg: 3/5

5. “Jobbe litt mindre og tjene litt mer” – Gatas Parlament
Schlagerpinglan: Andra Generationens norska kusiner (skulle kunna vara) är lite råare i kanten än vi är vana vid. I stället för att utförligt beskriva vad jag tycker om detta bidrag så nöjer jag mig med att finkänsligt konstatera att det inte var något för mig.
Betyg: 1/5

6. “Trenger mer” – Sichelle
Schlagerpinglan: En sval och enkel poplåt utan krussiduller som inledningsvis passar som en anonym låt på dansgolvet. Efter ett par lyssningar börjar den dock få en (väldigt liten) egen personlighet.
Betyg: 3/5

7. “Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)” – Åste & Rikke
Schlagerpinglan: Detta soul/r’n’b-doftande bidrag med sina två kompetenta sångerskor ska nog inte ha några problem att fungera live. Jag tror den kan ta sig vidare, då låten är väldigt smittande. Själv har jag dock lite svårt för den.
Betyg: 2/5

Schlagerpinglan: I varje av de tre semifinalerna tävlar som synes sju bidrag. Av dem går två vidare till finalen medan två får en extrachans i Siste Sjanse.

Efter att ha hört dessa inspelningar av låtarna så hoppas jag att “Guns & boys” och “Trenger mer” tar sig vidare till finalen medan jag gärna ser att “Daisy” och “Alt du vil ha” tar sig till Siste Sjanse. Eventuellt så kommer jag att vilja byta ut någon av dem mot “Vardlokk” när de väl framförts live men det återstår ju att ses.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se