Resultat Norge 2011: Semi 1

2011-01-15 (lördag)

På lördagskvällen startade Norge sin nationella uttagning till Eurovision Song Contest, Melodi Grand Prix 2011, genom att ha sin första av tre semifinaler. Här är resultatet och länkar till kvällens framträdanden:

Bidragen som gick vidare till MGP-finalen:
1. “Not that easy (Ah-åh-ah-åh)“, Åste & Rikke
2. “Vardlokk“, Helene Bøksle

Bidragen som gick till “Siste Sjanse”:
3. “Alt du vil ha“, Sie Gubba
4. “Daisy“, Use Me

Bidragen som åkte ur (ej resultatordning):
Guns & boys“, Carina Dahl
Jobbe litt mindre og tjene litt mer“, Gatas Parlament
Tranger mer“, Sichelle
(Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Ingen av finalisterna tillhörde mina favoriter låtmässigt men jag håller likväl med de norska tv-tittarna: “Vardlokk” och “Not that easy (Ah-åh-ah-åh)” var verkligen värdiga finalister, då de framfördes så bra att de faktiskt blev riktigt intressanta.

Mina favoritlåtar, “Guns & boys” och “Tranger mer“, framfördes däremot betydligt mer trevande och osäkert och åkte därmed, med all rätt, rakt ut. Så kan det gå.

Mellanakten, där Alexander Rybak och Keep of Kalessin uppträdde tillsammans, var dock ingenting som jag kan rekommendera. Missade ni deras version av “The divine land” eller vill uppleva den igen så finns den här.

Nästa vecka blir det nog en mellanakt mer i min smak, då det blir dags för Guri Schanke och Alexander Stenerud att göra sitt gemensamma framträdande. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se