Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de fem bidrag som tävlar i Finlands andra deltävling i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 nu på fredag.

De tävlande i semifinal 2 av Finlands ESC-uttagning, 21:a januari:
1. “Strong” – Soma Manuchar
Schlagerpinglan: En lite speciell låt med väldigt markerade trummor som verkar spela i sirap. Lite seg men inte så mycket att det blir irriterande. Lite enformigt kanske men kan bli intressant.
Betyg: 3/5

2. “Da da dam” – Paradise Oskar
Schlagerpinglan: En trubadurlåt med text om någon som har för avsikt att rädda världen och lite “da da dam”-slingor här och där. Njae… ingenting som jag får några starkare känslor för.
Betyg: 2/5

3. “Party to party” – Jimi Constantine
Schlagerpinglan: En partylåt som höjs av kombinationen speciell sångstil/engelskt uttal. Jag har dock mina tvivel när det gäller om detta kan hålla live. Jag ser gärna att jag har fel för låten är en glad, liten rackare.
Betyg: 4/5

4. “Sydämeni kaksi maata” – Milana Misic
Schlagerpinglan: Hade de tagit bort de österländska inslagen så hade detta kunnat bli riktigt bra, för jag tyckte om det varma gitarrplinket. Förhoppningsvis motiveras öst-slingorna av låtens text annars förstår jag inte varför de tvunget ska vara med.
Betyg: 2/5

5. “Good enough” – Father McKenzie (“Webbjoker”)
Schlagerpinglan: En av de tre låtar som gick vidare från den öppna uttagningen och min absoluta favorit i årets finska uttagning. Nostalgiska tongångar, synt-slingor som sätter sig och andra detaljer som får en att le inombords.
Betyg: 5/5

Schlagerpinglan: Finlands uttagning är uppdelad i tre deltävlingar där tre bidrag från varje går direkt till final. Dessutom väljer en jury ut ett wildcard, så det blir tio bidrag i finalen. I denna andra semifinal så hoppas jag att “Good enough” och “Party to party” tar sig vidare.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se