På fredagskvällen avgjordes den andra deltävlingen av Finlands uttagning till Eurovision Song Contest, Euroviisut 2011, se resultatet och länkar till låtarna nedan.

Bidragen som gick vidare till finalen (ej resultatordning):
Sydämeni kaksi maata“, Milana Misic
Good enough“, Father McKenzie
Da da dam“, Paradise Oskar

Bidragen som har chansen till juryns Wild Card:
Strong“, Soma Manuchar
Party to party“, Jimi Constantine

Schlagerpinglan: Hmm… inte så roligt att Jimi Constantine åkte ut då han inte bara hade en bra låt utan även visade att han var någon utöver det vanliga som dessutom hade scenvana. Kan detta kanske vara något för juryn att rädda vidare? Man kan ju alltid hoppas.

Min huvudfavorit, Father McKenzie med “Good enough“, gick i alla fall vidare till finalen. Förhoppningsvis så ser de inspelningarna av deltävlingen och filar lite på gester och rörelser o.s.v. till finalen. För att uttrycka sig lite försiktigt: det var inte helt perfekt. Ljudmässigt så presenterades låten däremot väldigt bra.

De andra två som gick vidare då? Jodå, det var väl förståeligt att det enda finskspråkiga bidraget och kopian av förra årets belgiska succé fick en massa röster. Inget fel med det, bara inte min typ av musik.

Ser redan fram emot nästa fredag, då Finland ännu en gång bevisat att de har Nordens (så här långt) bästa ESC-2011-uttagning. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultat Finland 2011: Deltävling 2”

 1. Erik

  Party To Party har varit min favoritlåt ända sen den presenterades i December och sen skiter han bort det med ett hemskt framträdande… var han ens nykter?

 2. Schlagerpinglan

  Erik, Jimi Constantine, precis som en del andra av artisterna, var nog en aning för överladdad. Ibland hade det varit bra om de fått uppträda två gånger så att de inte kände att allt hänger på de tre minuterna, men men… Det är ju lika för alla och vissa klarar det bättre än andra.

 3. Erik

  Jo det hade faktiskt varit bra! En extrasändning innan den riktiga sändningen. Dock är jag grymt besviken, inte för att jag trodde att den skulle vinna eller att han skulle göra ett starkt framträdande med sången, utan bara för att det blev så himla pinsamt.

  Hoppas Finland gör ett bra val till slut ändå, sen Lordi vann har de lyckats fånga Europas intresse och musiksmak bättre.

 4. Schlagerpinglan

  Erik, Instämmer helt, det är riktigt trevligt att följa Finlands uttagningar nu för tiden. Det märks verkligen en stor skillnad. Om det beror på större självförtroende eller vad det är vet jag inte. Roligt är det i alla fall.

  Själv är jag lite besviken på Father McKenzie, som inte riktigt bjöd på det vinnar-framträdande som jag hoppats på men, som sagt, det blir nog bra i slutändan. 🙂

 5. Erik

  Självförtroendet är större och jag tror att tävlingen är större också, om det lockar fler tittare lockar det också fler artister.

  Father McKenzie är just nu min favorit till seger. Efter att ha hört låten i studioversion trodde jag han skulle sjunga sämre, men sången funkade ändå ganska bra live. Låten är bättre live än på studio tycker jag, men den saknar det lilla extra. Tror också att det kommer bli ännu bättre till slut, nu är den i final och de kan komma in där med större självförtroende än i semin! Vi får hålla tummarna 😀

 6. Schlagerpinglan

  Erik, Father McKenzie är fortfarande mina favoriter, om de fixar till framträdandet. Tycker även om tango-kungen men hoppas ändå inte att han vinner, för den har nog ingen chans i ESC. Sista ordet blir väl inte sagt förrän vi ser alla framträdandena i finalen. Ser verkligen fram emot det.

 7. Daniela från Finland

  Roligt att ni tycker att Finlands uttagningar har utvecklats i positiv riktning! 🙂 Själv tycker jag att vi fortfarande har en lång väg att gå innan vår Melodifestival kan börja jämföras med t.ex. Sveriges, men varje framsteg är ju åtminstone ett tecken på att vi är på rätt väg! 🙂

  Jag håller med Erik om att Jimi Constantines scenshow var pinsam, och jag hoppas innerligt att vi inte väljer ett dylikt bidrag som vår representant till ESC. Father McKenzie tyckte jag också var rätt bra; åtminstone var de klart bäst av gårdagens bidrag, men låten saknar enligt min åsikt “det lilla extra” och min stora favorit till slutsegern är fortfarande Johanna Iivanainens “Luojani mun”. I övrigt tror jag att gårdagens resultat påverkades mycket av att Paradise Oskar och Father McKenzie är två artister med rötterna i Svenskfinland, och finlandsvenskarna brukar vara bra på att rösta fram sina “egna” bidrag ganska långt i sådana här sammanhang. För att anknyta till tidigare kommentarer om den tredje finalisten, Milana Misic, så kan jag berätta att hennes pappa är från Kroatien medan mamman (som för övrigt representerade Finland i ESC för 50 år sedan) är finländare, och låttiteln “Sydämeni kaksi maata” betyder också “Mitt hjärtas två länder”, så därav de östeuropeiska influenserna! 🙂

 8. Schlagerpinglan

  Daniela, jag tackar så mycket för bakgrundsinformationen. Bl.a. Milanas låt kommer ju i ett helt annat sken och blir lite mer begriplig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se