Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de fem bidrag som tävlar i Islands tredje semifinal i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 den 29:e januari.

De tävlande i semifinal 3 av Islands ESC-uttagning, 29:e januari:
1. “Sáluhjálp” – Hljómsveitin Buff
Schlagerpinglan: Ett charmigt litet sömnpiller. Den har något speciellt som verkligen tilltalar mig men samtidigt så är den så släpig att jag bara önskar att den ska ta slut. Intressant kombination. Mystiken lättar kanske efter framträdandet på lördag.
Betyg: 2/5

2. “Ég lofa” – Jógvan Hansen
Schlagerpinglan: Jógvan kom tvåa i förra årets isländska final med “One More Day“. Årets försök är i ungefär samma stil: Helt OK, alldaglig musik som man kan lyssna på utan att beröras allt för mycket. Den blir dock bättre för varje lyssning.
Betyg: 3/5

3. “Ég trúi á betra líf” – Magni Ásgeirsson
Schlagerpinglan: En intressant ballad som växer för varje gång man hör den. Den engelska versionen kommer säkert att bli väldigt bra. Kuriosa: Eiríkur Hauksson (“Valentine Lost” 2007) och Gerard James Borg är två av männen bakom låten.
Betyg: 3/5

4. “Morgunsól” – Georg Alexander Valgeirsson
Schlagerpinglan: Svägiga rythmer och tutiga trumpeter. Egentligen inget speciellt men väldigt uppiggande efter tre ganska icke-livliga låtar. Ett energiskt framträdande på det så kanske vi har något här.
Betyg: 3/5

5. “Aftur heim” – (vänner till Sigurjón Brink)
Schlagerpinglan: Kvällens bästa bidrag, som dessutom påminner en del om min Islands-favorit från 2009, “Undir regnbogann“. Eftersom vi inte hört låten med de som ska framföra den så går det ju inte att göra någon riktigt bedömning men det låter lovande.
Betyg: 4/5

Schlagerpinglan: Störst uppmärksamhet får ju utan tvivel “Aftur heim“, läs mer här, och det är ju roligt att den är så pass bra att den förtjänar sin evetuella finalplats. Vi får hoppas att artisterna, vilka det nu än blir, kan göra den rättvisa.

Ska det bli ett scenario liknande det 2009 då “Undir regnbogann” och Jóhannas “Is It True?” möttes i slutfinalen? Då stod Jóhanna som vinnare. Det är det inte helt säkert att hon gör i år.

Island har verkligen ryckt upp sig och i denna tredje semifinal så är de flesta finalkandidater. Själv hoppas jag att “Aftur heim” blir den självklara semi-vinnare som så många hoppats på. Den andra finalplatsen ser jag gärna att någon av de tre solisterna tar, då alla låtarna är bra på var sitt sätt.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se