Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de fem bidrag som tävlar i Finlands tredje deltävling i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 i kväll.

De tävlande i semifinal 3 av Finlands ESC-uttagning, 28:e januari:
1. “Dancing in the dark” – Eveliina Määttä
Schlagerpinglan: En vers som verkar lovande med lite intressanta rytmer och lagom med attityd i sången. Tyvärr stagnerar det när väl refrängen dyker upp. Den är inte helt fel ute, dock lite väl enformig för min smak.
Betyg: 3/5

2. “Täältä maailmaan” – Sami Hintsanen
Schlagerpinglan: Som låt så är denna anonyma lilla sak inte mycket att hänga i bastun men här finns så mycket gammal-finsk-Eurovision att man blir alldeles nostalgisk. Kanske inget för genomsnitts-ESC-tittaren men jag kommer i alla fall att njuta av framträdandet. Ska bli spännande att se om den går vidare.
Betyg: 3/5

3. “Seis!” – Tommi Soidinmäki
Schlagerpinglan: Efter en relativt lång startsträcka så dyker en lagom sprattlig refräng upp. Den inte bara övertygar utan fortsätter att lägga i ytterligare en växel. Kunde bli hur bra som helst men känns ändå lite väl tam. Ett väl utfört liveframträdande kan förhoppningsvis fixa till detta. Kvällens bästa!
Betyg: 4/5

4. “Blessed with love” – Saara Aalto (“Webbjoker”)
Schlagerpinglan: En av de tre låtar som gick vidare från den öppna uttagningen, men inte tillhörde mina favoriter. Visst är det en gullig liten ballad som växer till en snudd-på-storslagen dito men trots allt inte riktigt vad jag önskar av en ballad.
Betyg: 3/5

5. “Pamela” – Stala & So.
Schlagerpinglan: Eurovision-glamrock utan några överraskningar. Fungerar sången live så kan det bli några minuters underhållning för stunden men några Wig Wam-framgångar lär det inte bli.
Betyg: 3/5

Schlagerpinglan: Finlands uttagning är uppdelad i tre deltävlingar där tre bidrag från varje går direkt till final. Dessutom väljer en jury ut ett wildcard, så det blir tio bidrag i finalen.

Denna tredje deltävling innehåller inte riktigt lika stora låtar som de föregående två gjorde (första, andra) utan här är det mer ett jämnstarkt startfält.

Min förhandsfavorit denna vecka är “Seis!“. Sedan spelar det inte så stor roll vilka som går vidare, då de övriga är ungefär likvärdiga. Eventuellt håller jag en extra tumme för “Täältä maailmaan” och “Pamela“. Det lär bli en riktigt spännande kväll. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se