I kväll är det dags för Norges tredje semifinal av Melodi Grand Prix, deras uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011.

Av sju tävlande bidrag går två vidare till finalen och två till Siste Sjanse. Här nedan ser ni länkar till bidragen samt mina egna betygsättningar och omdömen.

De tävlande i deltävling 3 av Norges MGP 2011, 29:e januari:
1. “Nothing remains” – Susperia
Schlagerpinglan: Denna form av hård rock / mjuk metal har varit med så många gånger att man nästan blir besviken om den inte representeras. Just detta exemplar var kanske lite väl anonymt men konkurrensen är ju inte så stor så det fungerar säkert ändå.
Betyg: 3/5

2. “Gone with the wind” – Noora Noor
Schlagerpinglan: Av alla årets norska bidrag så är det denna låt som satt sig mest i mitt huvud. En trevlig takt och lagom sval melodi. Kanske är den lite väl enformig men det är nog en del av dess charm.
Betyg: 4/5

3. “SOS” – Girl Happy
Schlagerpinglan: Bubblig pop som börjar lovande men ganska snart övergår till att bli en ointressant och identitetslös produkt.
Betyg: 2/5

4. “Like dreamers do” – Grethe Svensen
Schlagerpinglan: En romantisk visa som känns som att den kom direkt från tidsmaskinen. Kanske kan det väcka nostalgikänslor hos den lite äldre publiken? Jag känner bara att det är väldigt daterat.
Betyg: 2/5

5. “Dance tonight” – The BlackSheeps
Schlagerpinglan: Rockiga tjejer som låter som rockande tjejer gör. Eventuellt är de lite enformigare än de flesta andra. Ett stort plus får de dock för att de mixar en engelsk refräng med verser på norska. Kul!
Betyg: 2/5

6. “Haba haba” – Stella Mwangi
Schlagerpinglan: Gungiga, afrikanska tongångar kombinerat med en meningsfull, positv text – det kan bli något alldeles speciellt.
Betyg: 3+/5

7. “Fire below” – The Lucky Bullets
Schlagerpinglan: Har har vi en rockabilly-låt som dessutom verkar vara en väldigt bra sådan och som säkert går hem hos de som gillar sådana här saker. Om man däremot, som jag, inte gör det så är man inte riktigt lika road. En smaksak, som allt annat.
Betyg: 1/5

Schlagerpinglan: Tyvärr så verkar Norge gått i samma fälla som Sverige och försöker att få alla genrer representerade i stället för att leta efter bra låtar som många, oavsett musiksmak, kan tycka om. Lite synd.

Från denna tredje deltävling så har jag bara en låt som jag hoppas lite extra på, nämligen den något enformiga “Gone with the wind“. Förhoppningsvis går det bättre för Noora Noor än det gjorde för min favorit i gårdagens finska deltävling.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se