Här nedan ser ni läkar, omdömen och betyg till de tio bidrag som tävlar i Lettlands första semifinal i sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2011 den 5:e februari.

Semi 1-bidragen i Lettlands “Eirodziesma 2011”, 5:e februari:
1. “Hop” – Blitze
Schlagerpinglan: Min favorit från första lyssningen håller än! En riktigt motsägelsefull låt som utstrålar glädje (på ett väldigt dämpat sätt) samtidigt som den svänger utan att locka till dans. En intressant sak som fungerar i studioversionen. Hur det blir live återstår att se.
Betyg: 4/5

2. “It’s Not Easy” – Dace Upīte, Nikolajs Puzikovs
Schlagerpinglan: Melodislingan är riktigt vacker i denna duett men texten är så enerverande enformig att man aldrig får någon chans att njuta av själva låten.
Betyg: 2/5

3. “Daylight” – D-family
Schlagerpinglan: Synth-introt gav ett bra första intryck men trots att låten är helt OK så lyfte den helt enkelt aldrig. Kanske en sådan låt som behöver nötas in?
Betyg: 3/5

4. “Walking On My Tiptoes” – Ineta Rudzīte, Uldis Timma
Schlagerpinglan: En pianoklink-låt som skulle må bra av att dra upp tempot ett antal varv. Med lite sångglädje och fantasi så hade detta kunnat bli ett väldigt bra shownummer. Nu står den bara och stampar och kommer aldrig ur startgropen. Synd!
Betyg: 2/5

5. “Let Me Be” – Sabīne Berezina
Schlagerpinglan: En lugn och fin visa som väger mellan att ha potential och att vara en vaggvisa. Om Sabines röst håller och hon gör ett fängslande framträdande så kan det mycket väl vara en värdig finalist.
Betyg: 3/5

6. “You Are” – Pieneņu vīns
Schlagerpinglan: Koncentrerar man sig på det tempofyllda kompet så blir låten ganska underhållande. Annars ger den inte så mycket.
Betyg: 1/5

7. “Don’t Stop The Dance” – Evija Sloka
Schlagerpinglan: En låt som förmodligen kommer att plockas upp av någon av våra otaliga dansband, då det är en väldigt dansant sak. Kan ej släppa känslan av att jag redan hört något liknande…
Betyg: 3/5

8. “Let It Be Me” – Stībeļa banda
Schlagerpinglan: En låt som växt en hel del den senaste tiden. Från att ha varit en axelryckning och gäspning så har den uppgraderats till en “ganska ofarlig men spelbar”-klass.
Betyg: 2+/5

9. “Rough Enough” – Ģirts Zebuliņš un Atis Zviedris (Flame)
Schlagerpinglan: Om du blandar lite flumrock och lite hiphop och sedan flikar in med lite “rought enough”-rop då och då så blir det precis lika fel som man kan tro.
Betyg: 2/5

10. “Love Is Like An Aeroplane” – LieneCandy
Schlagerpinglan: En klassisk pop-schlager utan överraskningar. Knorren sitter i den något underliga texten.
Betyg: 2/5

Uppdaterad 2011-02-06: Jag har omnumrerat låtarna så de presenteras i startordning.

Schlagerpinglan: Fem av dessa bidrag kommer att gå vidare till finalen. Tittarna väljer ut tre och en jury två. Detsamma görs nästa vecka då ytterligare fem bidrag går vidare från den andra semifinalen.

Vid Andra Chansen den 19:e februari får juryn och tittarna chansen att välja ut vars ett extrabidrag, vilket betyder att det blir tolv bidrag i finalen den 26:e februari.

Från början hade jag två favoriter i denna semifinal men efter ominspelningen av “Walking On My Tiptoes” så återstår det endast en: “Hop“.

Tragiskt nog så har den liknande omständigheter som min favorit på Island. Förhoppningsvis klarar Blitze av att framföra sin låt lika hedervärt som Sigurjón’s friends gjode.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se