Andra chansen kommer att avgöras lördagen den 5:e mars i Sundsvall. Där tävlar de åtta bidrag som placerat sig på tredje- och fjärdeplatsen i sina deltävlingar av Melodifestivalen 2011.

Av de två bidrag som kvalificerar sig till Andra Chansen från samma deltävling så blir det bidrag som har lägst startnummer Bidrag 1 medan det som har högst startnummer blir Bidrag 2. Bidragen placeras i schemat nedan enligt detta mönster och sedan utkämpas duellerna tills två finalister utsetts.

Schemat för “Andra chansen”, 5:e mars:
Första omgången:
Duell 1: Nr 1 från deltävling 1 v/s Nr 2 från deltävling 4
Duell 2: Nr 1 från deltävling 2 v/s Nr 2 från deltävling 3
Duell 3: Nr 2 från deltävling 2 v/s Nr 1 från deltävling 4
Duell 4: Nr 1 från deltävling 3 v/s Nr 2 från deltävling 1

Andra omgången:
Duell 5: Vinnaren duell 1 v/s Vinnaren duell 2 = finalbiljett
Duell 6: Vinnaren duell 3 v/s Vinnaren duell 4 = finalbiljett

Extra-info: Alla åtta bidragen uppträder live i början av programmet. Efter första omgången så uppträder de fyra bidrag som gått vidare ytterligare en gång. Dessutom går det endast att telerösta i Andra Chansen. Ingen SMS-röstning tillåts. Mer info hittar ni på svt.se.
(Källa: svt.se)

Uppdaterat: Här ser ni var de olika bidragen hamnat efter hand som de kvalificerat sig till Andra Chansen.

Uppdaterat 2011-03-02: Länkar till bidragen samt mina egna funderingar angående de olika duellerna hittar ni här.

Schlagerpinglan: Melodifestivalen är en av Eurovision Song Contests bästa uttagningsshower, helt klart. Andra Chansens dueller kommer jag dock aldrig att förstå mig på.

Finns det verkligen någon som tycker att detta är spännande, eller är det bara ett svep-skäl som SVT använder för att få folk att rösta onödigt många gånger?

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Reglerna / schemat för Andra Chansen MF 2011!”

 1. Daniela

  Ett onödigt svepskäl, om du frågar mig. Det vore ju mycket bättre – och rättvisare – om samtliga bidrag i andra chansen fick tävla mot varandra på lika villkor. Med detta system finns det ju en överhängande risk för att två värdiga finalister slås ut mot varandra helt i onödan.

 2. Schlagerpinglan

  Daniela, Mmm… det har man sett hända ett antal gånger. Detta har ju i och för sig inte så mycket med slutvinnaren att göra, då en riktigt bra låt knappast hamnar i Andra Chansen. Men har man en personlig favorit så vill man ju att den ska få en ärlig, andra chans och det tycker jag inte att detta system ger.

 3. m.

  …men daniela hur tänker du egentligen?
  En låt som förtjänar att hamna i final hamnar ju där, rent objektivt. Jag menar att en sådan låt måste klara av motstånd från vilken annan låt som helst…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se