Greklands ESC-bidrag 2011

2011-03-04 (fredag)

Grekland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2011 genom en nationell uttagning den 2:a mars. Sex bidrag tävlade och när jury- och teleröster räknats samman så stod det klart att Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike vunnit med låten “Watch my dance“.

Lyssna på Greklands ESC-bidrag 2011 här:
Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike – “Watch my dance”

De tävlande bidragen i Greklands ESC-final 2011:
Come with me”, Kokkina Halia
The time is now”, Valanto Trifonos
Hamogela”, Trihimitonio
It’s all Greek to me”, Antigoni Psychrami
Watch my dance”, Loukas Yorkas Feat. Stereo Mike
I don’t wanna dance”, Nikki Ponte
(källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Jag försökte att invänta resultatet av omröstningen men siffrorna verkar förbli hemliga. Allt jag hittar är vad som sägs vara inofficiella siffor (här). Någon som sett de riktiga siffrorna?

Låtvalet har jag inte så mycket att invända mot. Det är ingen låt jag själv tycker om och det är kanske t.o.m. möjligt att Grekland får ett förvånansvärt dåligt resultat i år men jag ser inte att det fanns så många bättre alternativ.

Min förhandsfavorit, “Hamogela“, blev en aning enformig och långrandig medan många andras favorit, “I don’t wanna dance“, inte heller visade sig vara något speciellt. “Watch my dance” var i alla fall lite utmärkande med traditionellt grekiskt blandat med hip hop. Ett lite vågat val som kan bära eller brista.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se