SVT gör en pudel

2011-03-07 (måndag)

SVT har tagit till sig av den enorma kritik de fått efter röstningskaoset i Andra Chansen och frångår sina egna regler och säger att de kommer att redovisa en del av röstningssiffrorna under eftermiddagen.
(Källor: aftonbladet.se och expressen.se)

Schlagerpinglan: Det ska bli väldigt intressant att se hur de kan få fram övertygande bevis från dessa siffror. Frågan är ju hur de vet vilka som röstat rätt och vilka som röstat fel?

Bara för att en felaktig skylt var framme så röstade inte alla efter den. Det finns säker de som skrivit upp numret och fortsatt rösta “rätt”, vilket också måste tas med i beräkningen. Deras enkla förklaring höll ju inte. Vi får se om deras nästa försök gör det.

Uppdaterat: Nu har jag sett siffrorna (finns på de båda ovanstående tidningarnas sidor) och jag är fortfarande inte övertygad.

De enda säkra rösterna är ju de till 3:60 samt de till Radiohjälpen innan snabbreprisen, d.v.s. vi vet att innan kaoset bröt ut (+ resten av 3:60-rösterna) ledde Love Generation med 1 270 röster över Jenny Silver. Under röstningskaoset inkom 6 494 röster till Radiohjälpen. Vem vet vem dessa röster var ämnade för? Hur kan SVT vara så säkra på sin sak?

Uppdaterat II: Nu har SVT lagt upp ett dokument där de använder ett felaktigt uträkningssätt för att “bevisa” att de har rätt. Alltid lurar det någon. Sanningen är den att det inte går att bevisa vem som vann första duellen och eftersom SVT inte kan erkänna detta så missade de sin chans att få tillbaka lite av det tappade förtroendet. Synd.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “SVT gör en pudel”

 1. Rickard

  När de säger att det endast skiljer 1000 röster i duell ett på slutet så slänger ju sig säkert en hel del på telefonen. Det är ett verkligt problem enligt mig och kanske borde Jenny få en friplats! Fast det är väl att hoppas på för mycket!

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Mmmm…. i det här läget hade jag kunnat nöja mig med att SVT erkänner att de klantat sig, att de inte kan avgöra om rätt låtar gick vidare men att de beslutar att göra så här ändå.

  Att TV-bolaget vrider på siffrorna för att få folk att tro på deras version av sanningen är någonting man kunde förvänta sig av många andra ESC-länder men inte Sverige. SVT:s försök att återupprätta förtroendet fick motsatt effekt.

 3. mimi

  Man kan fråga sig: vad hände där?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se