Semi-1-bidragen 2011

2011-03-14 (måndag)

Schlagerpinglan: I går avslöjade Azerbajdzjan sitt ESC-bidrag och därmed har vi hört alla bidragen som är anmälda till Eurovision Song Contest 2011. Eftersom jag listade Sveriges konkurrenter i den andra semifinalen för några dagar sedan så måste jag ju även ge den första semifinalen samma behandling.

Här nedan hittar ni länkar till bidragen i den första semifinalen, i den ordning som jag själv för tillfället rangordnar dem.

Schlagerpinglans topplista över “semi 1”-bidragen i ESC 2011:
1. Ryssland – “Get You (solo-kille – uptempo)
2. Turkiet – “Live It Up (kill-grupp – rock)
3. Island – “Aftur heim (kill-grupp – spelmans-låt)
4. Polen – “Jestem (solo-tjej – uptempo)
5. Ungern – “What About My Dreams (solo-tjej – uptempo)
6. Azerbajdzjan – “Running Scared (kille+tjej – ballad)
7. Kroatien – “Celebrate (solo-tjej – uptempo)
8. Schweiz – “In love for a while (solo-tjej – visa)
9. Armenien – “Boom Boom (solo-tjej – uptempo)
10. San Marino – “Stand by (solo-tjej – popballad)
11. Norge – “Haba haba (solo-tjej – etno-uptempo)
12. Finland – “Da da dam (solo-kille – trubadur-ballad)
13. Georgien – “One more day (bland-grupp – punkig pop)
14. Grekland – “Watch my dance (kill-duo – etnisk rap)
15. Albanien – “Feel the passion (solo-tjej – rock/pop)
16. Litauen – “C‘est ma vie (solo-tjej – ballad)
17. Serbien – “Čaroban (solo-tjej – 60-tals-låt)
18. Malta – “One Life (solo-kille – uptempo)
19. Portugal – “Luta e alegria (bland-grupp – protestvisa)

Schlagerpinglan: Detta är bidragen som valts ut genom nationella uttagningar eller presentationer. Eventuellt väljer något land att ändra lite detaljer eller så kanske inte EBU godkänner deras val. Inget är bestämt förrän det är bestämt men nu vet vi i alla fall ungefär hur det kommer att låta i Tyskland i maj.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Semi-1-bidragen 2011”

 1. Kerstin

  Detta startfält var betydligt bättre än semi 1. Ryssland var min favorit här och trodde nästan den kunde knipa en första plats men så hörde jag Storbritanniens bidrag och så försvann Ryssland och alla andra konkkurenter med raketfart. Äntligen gör Strobritannien skäl för att vara ett av världens största musikländer man har verkligen undrat tidigare vad dom höll på med i ESC. Låten är fantastisk och gruppen är redan känd så detta borde bli en stor seger. Men oj glömde jag Eric Saade nu. Visst jag älskar vårt svenska bidrag och jag tror Eric kommer komma topp tre men kanske att Storbritannien blir för svåra. Jag hoppas det blir en kamp mellan Sverige och Storbritannien det vore min dröm och vilken som än vinner av de två skulle jag bli glad för.

 2. Rickard

  Ja, denne semin är otroligt mycket svårare än semi 2. Sverige hade inte varit säkra här!

  Ryssland, Azerbajdzjan, Armenienoch Turkiet är vinnarkandidater. Polen och Serbien tar sig också vidare
  Finland kommer gå vidare (Underbar låt och ännu mer underbar text). Ungern har också en otroligt fin låt och jag hoppas och tror man klarar det.

  Drömmen vore om Grekland inte tar sig vidare och att Malta och Schweiz tog sig till final, men det är väl att önska för mkt.

 3. Rickard

  UK vinner inte! Kanske topp 5. Sverige går till final, men där blir det en placering i mitten. Ska vi tippa någonstans mellan placering 10-15?

 4. Kerstin

  Jag hittar inte Italiens bidrag varken i listan över semi 1 eller semi 2, vad har hänt med Italiens bidrag Schlagerpinglan har du missat det?

 5. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Italien är med i “The Big Five” tillsammans med Storbritannien, Spanien, Tyskland och Frankrike och är därför direktkvalificerade till finalen.

 6. Kerstin

  Det var något nytt för mig inte minns jag att det var så förut när dom deltog eller minns jag fel och varför i så fall har dom blivit direktkvalificerade?

 7. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Italien deltog senast 1997 i ESC och “The Big Four”-regeln (numera “The Big Five”) togs inte i kraft förrän några år senare, så det är första året som Italien är direktkvalificerad till finalen.

  Att dessa fem länder direktkvalificeras till finalen är för att de betalar mycket pengar till EBU och tycker sig förtjäna en finalplats.

 8. Kerstin

  Tack Schlagerpinglan för informationen. Det där sista det visste jag sedan tidigare men inte att även Italien “slängde” in så mycket pengar i tävlingen eftersom dom inte verkat vara intresserade. I och för sig så tycker jag det är en helt idiotisk regel men det är en annan historia.

 9. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Mmmm… om det är en vinst de är ute efter så tror jag inte att det gynnar dem att inte vara med och visa upp sig i semifinalerna. Dessutom finns det säkert de som inte tycker att det är rättvist och struntar i att rösta på dem av rent principskäl.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se