“Vår Tid – Vårt Land”

2011-04-07 (torsdag)

I går presenterades en musikvideo där ett flertal finlandssvenska artister, bl.a. ESC-aktuelle Paradise Oskar, medverkar. Låten heter “Vår Tid – Vårt Land” och finns här.

Syftet med projektet ”Artister för tolerans och öppenhet” är bl.a. att synliggöra det svenska språkets ställning i Finland och arbeta för tolerans och öppenhet i en tid då andra krafter blir allt starkare.

Låten är skriven av Patric Sarin, Niklas Rosström, Pasi Hiihtola och Redrama. Bakom projektet står Folketinget och på deras hemsida kan ni läsa mer.

Bonusinfo: I Finland bor runt 280 000 finlandssvenskar och de utgör 5,5 % av befolkningen. (Källa: folktinget.fi)

Artisterna som deltar i projektet:
Geir Rönning (Finland ESC 2005: “Why?“)
Elin Blom (finalist i finska NF 2010: “Love at the first sight“)
Paradise Oskar (Axel Ehnström) (Finland ESC 2011: “Da da dam“)
Fredrik Furu (singer/songwriter)
Nina Lassander (2:a i finska NF 2010: “Cider Hill“)
Redrama (Lasse Mellberg) (hiphop-artist / producent)
Frida Andersson (23-årig singer/songwriter)
Ville Pusa (sångare / musiker)
André Linman (19-årig frontfigur i metallbandet Sturm und Drang)
Krista Siegfrids (25-årig sångerska / musikalartist)

Schlagerpinglan: Min policy att inte blanda politik och ESC försvann ju ut genom fönstret i och med att Portugals bidrag blev godkänt så vi kan lika gärna fortsätta på det spåret ett litet tag till.

Artister för tolerans och öppenhet är verkligen ett viktigt projekt som förtjänar all uppmärksamhet det kan få och jag hoppas att både låten och budskapet sprider sig.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till ““Vår Tid – Vårt Land””

  1. Daniel

    Fint gjort av dej. Ska länka till din blogg i helg. Förstår att man inte ska blanda in politik med schlager men detta är ett fint projekt. Med ett fint budskap (personligen tycker jag förstås att finland ska få behålla sin tvåspråkighet, det är en rikedom & en mänsklig rättighet)

  2. Schlagerpinglan

    Daniel, Just detta projekt är ju så pass viktigt och ligger mig så nära att det fanns inget annat alternativ än att ta upp det. Dessutom är det en rörande låt som växer för varje lyssning. Tack igen för tipset.

  3. Daniela

    Som äkta finlandssvensk är jag förstås extra stolt över sådana här projekt, och det är roligt att se att du även uppmärksammar dem här på din blogg! 🙂 Dessutom verkar ju själva låten vara riktigt bra också! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se