Precis som de två föregående åren så blir det ESC-experten Edward af Sillén som kommer att få kommentera semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest under SVT:s sändning.

2009 fick han hjälp av Shirley Clamp, 2010 Christine Meltzer och nu 2011 är det journalisten Hélène Bennos tur att ta över bisittarrollen.

Sändningstider för Eurovision Song Contest 2011 i SVT:
tisdag 10/5: kl. 21:00-23:00 i SVT1 Semifinal 1
torsdag 12/5: kl. 21:00-23:00 i SVT1 Semifinal 2 (Sveriges semi)
lördag 14/5: kl. 21:00=> i SVT1 Final
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Det viktiga här är ju att Edward fått förnyat förtroende, för han gör ett strålande jobb. Insatt, avslappnad och inte besatt av att framhäva sig själv.

Någon bisittare har han verkligen inget behov av men SVT har tydligen bestämt att det ska sitta en kvinna bredvid och då kan ju Hélène Benno, som lär ha ett genuint ESC-intresse och känner Edward privat, vara ett bra val.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Edward af Sillén får ny bisittare”

 1. Rickard

  Edward är helt enkelt gjord för jobbet! Sedan kan det ju bara bli bättre efter Clamp och Meltzer! 😉

 2. Kerstin

  Håller med, Edward är jätte duktig. Visst kan han ha någon vid sin sida men hitills tycker jag inte SVT prickat in rätt. Helene Benno kanske är jättebra vad vet jag men så här på förhand känns det inte kul jag är ingen stor beundrare av henne utan tycker hon är väldigt stel och tråkig och att hon har ett ESC intresse var överraskande. Men jag hoppas hon överraskar mig och är fantastisk.

 3. DavidG

  Ja edward verkar genuint intresserad av tävlingen och tar den seriöst på rätt sätt…med fakta och intressanta historier om ESC-veckan osv…och som sagt han är en sån person som inte vill framhäva sin egna suveränitet utan låter folket avgöra vad som är bra o dåligt..

  benno kan nog bli bra..hon kan nog lägga in en och annan bra kommentar sådär vid sidan av…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se