Google: Jedward i topp

2011-05-05 (torsdag)

Även i år finns det en “prognos-gadget” på Google som sammanställer sökningarna på deltagarna i Eurovision Song Contest och räknar om det till poäng och visar hur populära artisterna är och hur många poäng de skulle få om omröstningen ägde rum nu. Resultatet uppdateras varje dag och bortser från data från deltagarnas eget land. Dock kan resultatet bli lite missvisande då även jurygrupper röstar i tävlingen. (Källa: google.se)

Resultatet av Googles “prognos-gadget” den 5:e maj 2011:
1. Irland, Jedward, 112 poäng
2. Tyskland, Lena, 90 poäng
3. Sverige, Eric Saade, 59 poäng
4. Rumänien, Hotel FM, 54 poäng
5. Danmark, A Friend In London, 52 poäng
6. Azerbajdzjan, Ell/Nikki, 48 poäng
7. Grekland, Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike, 48 poäng
8. Ryssland, Alexej Vorobjov, 47 poäng
9. Frankrike, Amaury Vassili, 46 poäng
10. Lettland, Musiqq, 43 poäng

Schlagerpinglan: Google fick rätt både 2009 och 2010 men om det ska bli ett hat trick så gäller det ju att juryn är lika imponerad av Jedward som de var av Lena förra året. Jag är lite skepisk till det men man ska aldrig säga aldrig. Sverige är i alla fall med i toppen även på denna lista och det är ju skoj. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Google: Jedward i topp”

 1. Lasse

  Jämför vi med 2010 så var Sverige högt även då. Det gick ju inte så bra. Hoppas de har mer rätt i år!

 2. Lisethe

  Hej! Jag tyckte Eric saade gjorde så gott han kunde men det gjick så där. Men att komma trea är inte så dummt. I år hade jag många favoriter i esc bland annat rysland, irland och sverige m.fl.
  Jag gillar john och edward som hade låten lipstick. Men jag ville att eric skulle vinna och att edward & john skulle komma två men så blev det ju inte. aserbadjan hade också en bra låt.

 3. Schlagerpinglan

  @Lisethe, Jag tyckte också att Irlands och Rysslands bidrag förtjänade en högre placering än vad de fick. Även om inte Sverige vann så är ju en tredjeplats en mycket bra placering, så vi har all anledning att vara nöjda med årets ESC. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se