Danmark: New Tomorrow

2011-05-06 (fredag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Danmark landets ESC-historik
Bidrag: “New Tomorrow” ESC-videoNF-framträdande
text
Artist: A Friend In London AFriendInLondon.com
Startnummer: nr 18 i semifinal 2
Uttagning: Tio bidrag tävlade i “Dansk Melodi Grand Prix 2011”. Först valde tittarna och juryn tillsammans ut fyra bidrag som fick tävla i tre olika dueller. Vid duellerna hade tittarna 100% makt och till slut stod A Friend In London som slutsegrare.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Danmarks ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Två intervju-klipp med A Friend In London av esctodayTV hittar ni här och här. Se även ett klipp där gruppen kommenterar en del av sina konkurrenter i ESC 2011.

Odds-listor: Vidare till final & topp-tio av de 43

Schlagerpinglan tror: Till final
En enkel radio/arena-låt som är lite lagom medryckande. Det är inte någon direkt wow-låt men den borde få poäng från både publiken och juryn och därmed bli något att räkna med.

Schlagerpinglan tycker: Till final
En lite sämre variant av Andreas Johnsons “Sing for me” som nästan blir tråkig efter ett tag men som räddas av sångaren, som med nöd och näppe lyckas hålla kvar mitt intresse. Jag hoppas på en mittenplats i finalen för danskarna, för låten är ju trots allt bra.. men inte jättebra.

(Danmarks första rep på Tysklands-scenen hittar ni här medan den efterföljande intervjun kan ses här och här.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Danmark: New Tomorrow”

 1. Rickard

  Har svårt att se uppenbara likheter med Andreas Johnsons låt “sing for me. Gilalr låten som är väldigt enkel, kanske lite för enkel! Men tror den kan fungera och placera sig någorlunda bra! och som sagt, det är sann arenarock! Final

 2. Kerstin

  Även jag är väldigt förtjust i det här och jag tror det kan bli riktigt bra live. Jag håller med Rickard jag tycker att antydningarna om plagiat på Andreas låt är otroligt överdrivna. Men som sagt en bra låt som jag tror lätt tar sig till final och jag tror på topp tio.

 3. Schlagerpinglan

  @Kerstin och Rickard, Jag håller med er om att likheterna mellan “Sing for me” och “New Tomorrow” inte är så stora som panelen antydde och att det definitivt inte är något fall av plagiat. I mitt fall är det mer det att jag automatiskt kommer in på “Sing for me” varje gång jag hör det danska bidraget och därmed blir lite besviken på det sistnämnda.

 4. Daniela

  Jag tycker nog att “Sing For Me” och “New Tomorrow” i vissa avseenden påminner om varandra, men jag tror att det mest handlar om en personlig association som dök upp redan första gången jag hörde det danska bidraget och som sedan dess envist har levt vidare hos mig. Från början hade jag av princip bestämt mig för att inte gilla det här bidraget, just p.g.a. plagiatkänslan (än en gång; jag antyder inte att det skulle vara fråga om ett verkligt plagiat utan talar bara om en personlig förknippelse), men nu har jag slutligen gett upp den tanken eftersom jag har insett att jag trots allt tycker att det här är en väldigt bra låt. Hade jag aldrig hört “Sing For Me” skulle jag förmodligen ha uppskattat den ännu mer, men även med de associationer som jag nu har så tycker jag att det här är ett mycket bra ESC-bidrag som är lätt att ta till sig och som dessutom håller för många lyssningar. Dock ingen vinnarkandidat för mig, men jag tror definitivt på final och mittenplacering. 3/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se