Schlagerpinglan: I går sändes det fjärde och sista programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2011“. Om ni missade att det var en ny sändningsdag så kan ni se det på SVT Play. Själva resultatet hittar ni här nedan:

Lotta
Engberg
Andreas
Johnson
Christine
Meltzer
Sarah
Dawn Finer
Thomas
Lundin
Danmark
“New Tomorrow”
19 3 3 5 4 4
Irland
“Lipstick”
15 2 3 5 2 3
Rumänien
“Change”
14 4 2 4 3 1
Estland
“Rockefeller Street”
13 2 3 1 2 5
Vitryssland
“I Love Belarus”
9 3 1 4 1 0
Lettland
“Angel in Disguise”
6 1 0 3 1 1
Frankrike
“Sognu”
21 4 5 4 5 3
Italien
“Madness of love”
20 4 4 4 4 4
Storbritannien
“I can”
19 3 4 5 3 4
Tyskland
“Taken by
a stranger”
18 0 5 5 3 5
Spanien
“Que me quiten
lo bailao”
7 2 0 5 0 0

Schlagerpinglan: Roligt att Inför-programmet ryckt upp sig så mycket som det faktiskt gjort i år. Lite fakta, lite humor, skilda åsikter och en och annan groda. Avslutningsprogrammet bara bekräftade det jag själv tycker om årets ESC: The Big Five är väldigt starka i år (också). 🙂

Inte ens Aftonbladets kritiker Markus Larsson kunde såga alla bidragen utan lät en hel del positiva kommentarer slinka igenom och det är ju trevligt.

Slutresultatet då? Jo, följande länder fick flest poäng från panelen i år: Ungern (24 p.), Finland (22 p.), Sverige (21 p.), Norge (21 p.) och Frankrike (21 p.). Utan att avslöja för mycket kan jag ju säga att min topp-fem skiljer sig väldig mycket från deras, men mer om det senare.

Resultaten från de övriga Inför-programmen: Del 1Del 2Del 3

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Inför ESC 2011 – del 4 – resultat”

 1. O

  Jag hoppas att du har med Bosnien-Hercegovina på din för det har jag. 🙂 Precis som med “Pokušaj” för något år sedan 😉 Den var konstig och grymt bra!

 2. Daniela

  Jag tycker att årets version av Inför-programserien har varit den bästa någonsin från SVT, och det var verkligen en positiv överraskning att se hur väl de hade lyckats med konststycket att sätta ihop en panel vars medlemmar kompletterade varandra på ett bra och underhållande sätt! 🙂 Att åsikterna stundtals gick så pass mycket isär tyckte jag enbart var positivt, speciellt eftersom kommentarena för det mesta hölls på en saklig nivå och alla bidrog med något relevant. Undantag fanns förstås, men helhetsintrycket blev som sagt ändå mycket positivt! 😀

 3. MacBabe

  Hey

  Just wanted give a little feedback on the “Inför Eurovison”
  I’ve always loved Eurovison, eversince I was a little girl. I still meet with family and friends for the Final in Eurovision.
  When I listen to the songs, It’s the music ( meldody) and the talent of the artists, that’s the delabreaker for me. I think the past years winners havn’t been the right ones, but thats my opinion, and I have always been objective about the songs, no matter what. The past years in “Inför ESC” the host (especially) have been rude, and condecending about the entries….especially the danish ones and it makes me angry.
  I watch The Melodi Festival” every year, and I like alot of it. I have many CD’s at home with swedish artists from Melodifestivalen ALSO Andreas Johnsons “Sing for me” album. Last year I was sorry to se ” This is my Life” go for Sweden, and I loved ” The Moniker ”this year and hoped that he would win ( i’m sure it had a better chance)
  Last year in ”Inför ESC” Denmark was accused og plagiarism , the year before that, Brinck ”sounded” like Ronan Keating on purpose, and finally this year swedish television went so far to invite Andreas Johnson in the studio, so we could be absolutely sure to hear his point of view about ” A friend in London” swiped his song. ” Lets make a new song” was Lotta Engbergs stupid remark… Well Lotta I’m sure the composers sat down the AJ’s ”Sing for me” and decided ” Wow lets rewrite this and make it our song” really COME ON “Lets hope Denmark will do great so that Andreas can get some royalties ha ha ha..” said CB. What Christer Björkman didn’t say so much about ( in fact nothing at all…hmm strange) is the the start of the swedish entry this year…welI… lets just say its almost the same as the intro to Boney M’s ”Rasputin”
  I sat in a Cafe the other night, and suddenly I heard the intro of what I thought was ” Popular” but it was Boney M http://www.youtube.com/watch?v=TXHWQulNNKk
  What I mean to say is that Christer Björkman should concentrate on the music instead, and stop throwing stones at glashouses. And I think there is a little hint of a known melody in all the entries..every year! I would respect him alot more, if he and some of his invited ”experts” could be more objective.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se