Polen: Jestem

2011-05-08 (söndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Polen landets ESC-historik
Bidrag: “Jestem” musikvideoNF-framträdande
textengelsk text
Artist: Magdalena Tul MagdalenaTul.pl
Startnummer: nr 1 i semifinal 1
Uttagning: Tio bidrag tävlade i landets ESC-uttagning, “Eurovision Krajowe Eliminacje”, och vinnaren utsågs av 100% teleröster. Magdalenas “Jestem” vann med stor marginal. Först var det tal om att hon skulle tävla med en engelsk version av låten, “First class ticket to heaven”, men den drogs tillbaka så snart det beslutats att hon trots allt skulle tävla med “Jestem”.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Polens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Magdalena Tul av eurovision.tv. Den nya engelska versionen heter “Present” och finns här. Se även Magdalena dansträna inför ESC.

Odds-listor: Kanske till final & placerad runt plats 20 av de 43

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Låten är en enkel poplåt som mycket väl kan visa sig vara alltför enkel och därmed glömmas bort av både juryn och tittarna. Ett starkt framträdande är ett måste men tyvärr så tror jag inte att ens det hjälper i år utan Polen missar nog (oförtjänt) finalen med en hårsmån.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Detta är en av mina favoritlåtar och jag hoppas verkligen att den tar sig vidare till final, speciellt nu när de behöll den bättre, polska versionen av låten.

(Se även Polens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Polen: Jestem”

 1. Rickard

  Definitivt final! Låten har även potential att nå topp 10 med ett bra framträdande. Jag vet egentligen inte varför jag gillar låten men har en känsla av att det kan vara Polens år! Final

 2. Schlagerpinglan

  Rickard, Jag hoppas din känsla stämmer bättre än min, för jag hoppas verkligen på en finalplats för Magdalena. 🙂 Tyvärr så påminner det om en sådan låt som jag tycker om men som inte tillräckligt många andra röstar på, men men… i det här fallet så har jag gärna fel.

 3. Rickard

  Vi kan ju hoppas! 😛

 4. Kerstin

  Jag är extremt osäker på om det här tar sig till final eller ej. Personligen är det ingen favorit jag tycker den är alldeles för anonym. Jag säger ingen final.

 5. Daniela

  Jag tycker också att det här är en bra och trevlig poplåt som visserligen saknar det där lilla extra men som ändå flyter på bra och fyller sin plats i tävlingen. Dock är den som sagt aningen anonym, och tyvärr tror jag att den med sitt startnummer riskerar att hamna i skuggan av de efterföljande 18 bidragen, men jag hoppas att jag har fel, för jag ser gärna det här bidraget i final på lördag – åtminstone hellre än mycket annat! På min personliga finallista från semifinal 1 får Polen därför den sista finalplatsen, på bekostnad av bl.a. Kroatien och Serbien. 3/5 poäng.

 6. Crillz

  4/5 En bra kaxig låt med attityd kom 41.a totalt orättvist. Det som jag tror mest på att låten kom så lågt är att många rankade den som 3-5 plats på sin topp om man brukar oftast rösta på bara sin nummer 1 kanske nummer 2 med

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se