Italien: Madness of love

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Italien landets ESC-historik
Bidrag: “Madness Of Love” musikvideotextengelsk text
SanRemo-framträdande: “Follia d’amore”
Artist: Raphael Gualazzi RaphaelGualazzi.com
Startnummer: nr 12 i finalen
Uttagning: Det italienska TV-bolaget utsåg en jury som fick välja ut ett av bidragen i San Remo-festivalen att tävla för Italien i ESC. Valet föll på vinnaren i nykomlingsklassen: Raphael Gualazzis “Follia d’amore”. Låten översattes sedan delvis till engelska.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Italiens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Intervju-klipp med Raphael Gualazzi av esctodayTV och escdaily.com. Se även musikvideon till originalversionen av ESC-bidraget: “Follia d’amore”.

Odds-listor: Finalklar & placerad runt plats 18 av de 43

Schlagerpinglan tror: Mitten-placering
Italiens comeback i ESC är verkligen efterlängtad och kan generera i en del “snälla, stanna-kvar”-röster. Finns det dessutom en massa jazz-fantaster i juryn och ute i Europa så lär Italien kunna inkassera ännu fler röster eftersom de är ensamma i sin genre. Det skulle m.a.o. kunna gå riktigt bra för Italien i år men jag tror ändå på en ganska blygsam placering då speciellt trumpeten lär skrämma iväg en del av de röstande.

Schlagerpinglan tycker: Botten/mitten-placering
Piano-klink och tjutande trumpeter är inget jag uppskattar på ESC-scenen, inte ens när det framförs av en avslappnad italienare. Nej, Italiens comeback är en liten besvikelse för mig och jag hoppas de kommer tillbaka med nya, friska tag nästa år.

(Se även Italiens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen, Georgien, Spanien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italien: Madness of love”

 1. Kerstin

  Jag satt med munnen uppe och smått chockad när panelen i inför programet verkade höja detta bidrag till skyarna. Har vi verkligen hört samma bidrag. Jag förstår inget av det här, faktum är att jag har enormt svårt att lyssna på hela bidraget utan att få panik. Bottenplacering.

 2. Rickard

  Italiens comeback var inte efterlängtad av mig men nu är de med och att välja ett bidrag som detta är ju att be om en dålig placering. Italien hade kunnat välja en smäktande ballad med sitt vackra språk men det här…nä en bottenplacering 20-25

 3. johan

  Jag är inte ett dugg besviken på Italiens comeback-låt. Detta känns verkligen bra på riktigt. Dessvärre tror jag inte att bidragets kvalité kommer att återspeglas i resultatlistan. Att detta är en låt som lika gärna hade kunnat delta i tidernas första Eurovision är något som definitivt ligger bidraget i fatet. Men låten håller utan tvekan riktigt hög klass.

 4. Daniela

  Jag förstår att det här bidraget är kvalitativt på sitt sätt, och jag inser att artisten är en skicklig musiker som framför en seriös och genuin låt, så det ska de åtminstone få ett poäng för. Personligen lyckas jag dock inte uppbringa något engagemang alls för det här bidraget utan ser det tyvärr som ett ganska ointressant och slätstruket inslag i årets ESC. Dessutom sjunger han inte låttiteln en enda gång, vilket också är ett klart minus enligt mig. 1/5 poäng och bottenplacering.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se