Spanien: Que me quiten lo bailao

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Spanien landets ESC-historik
Bidrag: “Que me quiten lo bailao – musikvideo
They can’t take the fun
away from me”
NF-framträdande
textengelsk text
Artist: Lucía Pérez LuciaPerez.net
Startnummer: nr 22 i finalen
Uttagning: TV-tittarna och en jury sållade fram tre finalister bland de 24 som tävlade med kända Eurovision-hits i tre semifinaler under namnet “Destino Eurovision”. I finalen fick de tre artisterna tävla med vars tre “ESC-2011”-låtar. En jury valde ut artisternas bästa låt och sedan var det upp till tittarna att utse vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Spaniens ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Två intervju-klipp med Lucía Pérez av rtve hittar ni här och här. Se även när bakgrundsdansarna tränar sina steg här.

Odds-listor: Finalklar & placerad runt botten-tio av de 43

Schlagerpinglan tror: Botten/mitten-placering
Hur mycket Lucía Pérez än dansar och är glad på scen och hur mycket det än höjer temperaturen i arenan och i TV-sofforna så förblir nog detta ett underhållande litet pausnummer. Spanien brukar (av någon anledning) ha svårt att locka till sig röster när det väl gäller och 2011 är förmodligen inget undantag.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
Jag tycker om glädjen och det positiva budskapet i Spaniens bidrag men själva låten känns som en av tusen medelhavs-danslåtar utan egen personlighet. Det ska bli roligt att se framträdandet men varken låten eller sångerskan tillhör några av mina personliga favoriter.

(Se även Spaniens första och andra rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen, Georgien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Spanien: Que me quiten lo bailao”

 1. Rickard

  Jag kan inte komma ifrån att jag gillar de skanska bidragen. Den här sortens musik känns så glädjefylld och äkta på något sätt. Men jag vet om att de sällan belönas och finalen kommer sluta i ännu en bottenplacering för Spanien! Precis som Sverige hade man framgångar i början av 2000-talet för att numera inte få några röster alls nästan oavsett vad man skickar. Se bara på 2009 när deras topptippade bidrag kom sist eller näst sist (minns inte riktigt). Det likar Sverige som konstigt nog har slutat gå hem hos tittarna. Men sånt går väl i omgångar. Se bara på Ukraina! Nä, placering 20-25

 2. Rickard

  Spanska och inte skanka menar jag! 🙂

 3. Kerstin

  Nej, det här är inget för mig. In genom ena örat och ut genom andra. Bottenplacering. Jag personligen tycker inte att Spanien har skickat några bra låtar och därför har deras bottenplaceringar varit rimliga.

 4. Daniela

  Det här är ett bidrag som alltid får mig på gott humör, och som dessutom lyckas med konststycket att förmedla budskapet till 100% trots att man inte förstår ett ord av språket, så bara de här två faktorerna sammantaget gör Spanien till en personlig favorit för mig i år! 😀 Jag inser dock att de realistiska chanserna till en topplacering inte är särskilt stora, och inte tycker jag heller att detta bör vara årets vinnare, men icke desto mindre är det ett positivt inslag bland de övriga bidragen! 🙂 4/5 poäng.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se