Tyskland: Taken by a stranger

2011-05-09 (måndag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2011.

Land: Tyskland landets ESC-historik
Bidrag: “Taken By A Stranger” musikvideotext
NF-framträdande
Artist: Lena Lena-Meyer-Landrut.com
Startnummer: nr 16 i finalen
Uttagning: Förra årets ESC-vinnare, Lena, valdes ut internt att återigen få representera Tyskland. Hon fick framföra 12 olika låtar och TV-tittarna fick 100% makt. Efter två semifinaler och en final kom de fram till att “Taken by a stranger” var den överlägset bästa låten.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Tysklands ESC-bidrag 2011”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Extra: Lena Meyer-Landrut vann hela Eurovision Song Contest förra året med “Satellite“. Intervju-klipp med Lena av eurovision.tv, efter andra repet 2011.

Odds-listor: Finalklar & topp-sju/nio av de 43

Schlagerpinglan tror: Topp-tio-placering
Att Lena ska komma tillbaka efter sin ESC-seger och vinna igen är det nog inte så många som tror men allt är möjligt, speciellt som de inte försöker kopiera förra årets succé utan vågar testa något annorlunda. Årets skräck-light-bidrag kan mycket väl ge Lena en riktigt fin placering.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
Detta bidrag uppfattar jag ibland som väldig fascinerande och ibland som fruktansvärt långtråkigt, beroende på humör. När det väl är dags för final och låten får sin tillhörande show så tror jag nog att den kommer till sin rätt och klättrar i betyg hos mig. I nuläget är det endast ett bidrag i mängden.

(Se även Tysklands första rep på Tysklands-scenen.)

Läs även om: Schweiz, Kroatien, Azerbajdzjan, Ukraina, Armenien, Cypern, Bulgarien, Bosnien och Hercegovina, San Marino, Belgien, Malta, Rumänien, Vitryssland, Irland, Litauen, Island, Turkiet, Ungern, Albanien, Moldavien, Nederländerna, Slovenien, Slovakien, Finland, Ryssland, Portugal, Danmark, Norge, Grekland, Estland, Sverige, Makedonien, Österrike, Israel, Lettland, Serbien, Polen, Georgien, Spanien, Italien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Tyskland: Taken by a stranger”

  1. Kerstin

    Nja det här är väl ingen direkt schlager jag vet egentligen inte vad det är förrutom ett mindre bra bidrag. Jag har svårt att ta till mig det här och tycka det är modernt och bra. Jag tycker ditt ordval Långtråkigt stämmer ganska bra in. Den äldre generationen kommer nog inte förstå det här och inte den riktigt unga heller. Jag tillhör ingen av dessa kategorier men kan ändå inte tycka om det. Det brukar alltid slinka in lite extra poäng till värdlandet vilket gör att dom kanske hamnar strax utanför topp tio.

  2. Rickard

    NEJ! Jag ser ignet i denna låten mer än artisten som gör mig positiv. Får Tyskland röster i år är det på grund av Lena! Själva låten håller inte för mer än en mittenplacering och där lär den också hamna. Modernt, nja snarare konstigt men på ett dåligt sätt. Mitten/bottenplacering 15-20

  3. Daniela

    Jag fäste mig inte heller speciellt mycket vid den här låten under de första lyssningarna, men med tiden har jag faktiskt lärt mig att uppskatta den mer och mer. Det här bidraget har en mystik som jag fascineras av, och jag tycker det är väldigt positivt att tyskarna valde en låt som i flera avseenden är raka motsatsen till fjolårsvinnaren “Satellite”. “Taken By A Stranger” är visserligen en betydligt mer svårtillgänglig låt än “Satellite”, vilket kan komma att kosta en del röster, men å andra sidan har åtminstone jag upplevt “Taken By A Stranger” som en låt som har utvecklats mycket från första lyssningen fram till i dag i och med att jag för varje lyssning har kunnat se något nytt i låten, vilket är ett tecken på en kvalitativ produktion. Hur det kommer att gå i kväll är svårt att säga, men Lena är en skicklig artist och jag tror att hon kommer att göra ett fängslande live-framträdande, vilket liksom i fjol kan räcka långt. På min personliga lista hamnar Tyskland strax utanför topp-10, men jag blir inte förvånad om slutresultatet blir ännu bättre. 4/5 poäng.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se