Schlagerpinglan: Resultatet av den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2011, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 14:e maj ser ni här nedan:

 • Serbien – “Čaroban”, Nina [startnr. 24]
 • Ryssland – “Get You”, Alexej Vorobjov [startnr. 10]
 • Schweiz – “In Love For A While”, Anna Rossinelli [startnr. 13]
 • Georgien – “One More Day”, Eldrine [startnr. 25]
 • Finland – “Da Da Dam”, Paradise Oskar [startnr. 1]
 • Island – “Coming Home”, Sjonni’s Friends [startnr. 21]
 • Ungern – “What About My Dreams?”, Kati Wolf [startnr. 5]
 • Litauen – “C’est Ma Vie”, Evelina Sašenko [startnr. 4]
 • Azerbajdzjan – “Running Scared”, Ell/Nikki [startnr. 19]
 • Grekland“Watch My Dance”, Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike [startnr. 9]
 • Uppdaterat: Uppdaterar med finalisternas startnummer i finalen.

  Schlagerpinglan: Premiärshowen av Eurovision Song Contest 2011 kunde ju startat bättre. Kommentatorerna tappades bort och flera tv-tittare klagade på dåligt ljud. Inslaget där artisterna fick sjunga en tysk folksång tyckte jag däremot var enormt underhållande, så det var inte enbart negativt. 😀

  Resultatmässigt så var jag väldigt, väldigt nöjd. Efter att ha sett framträdandena så var Finland, Ryssland, Ungern, Georgien och Island mina nya favoriter och alla gick vidare. 😀 Resten av finalisterna var väl inte riktigt i min smak men de var värdiga finalister p.g.a. sin höga kvalité, i alla fall de flesta.

  En lite mer utförlig genomgång av bidragen, med betyg och allt, kommer i morgon. Dela gärna med er av era egna åsikter om showen/bidragen så länge.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  14 kommentarer till “Resultat Eurovision Song Contest 2011: Semi 1”

  1. Rickard

   Vilken kväll och vilka överraskningar!

   Turkiet och Armenien föll!!!!???

   Litauen gick vidare!!!!!????

   Och jag har fått ett antal nya favoriter:

   Ungern, Ryssland, Serbien, Finland, Grekland och Azerbajdzjan visar som väntat klass!

   Och jag kommer nu göra en helomvändning och jag skäms för att jag inte trott på ISLAND innan! Men vilket underbart och äkta framträdande de gjorde. Jag satt helt häpen. Island har något som jag totalt missat och för det ber jag om ursäkt för! Heja Island!

   Och Schweiz gick vidare och det trodde jag inte! De brukar aldrig få några röster. Heja Schweiz

   Det ända minuset är att Georgien gick vidare! Riktigt dålig låt enligt mig. Men som helhet är jag nöjd med semifinalerna då jag aldrig gillade Turkiets låt och tycker det är bra för tävlingen att landet som aldrig kan missa en final nu missar den!

  2. DavidG

   tycker det var rätt låtar som gick vidare…även om greklands konstiga rap och svammel var lite märklig..så var den ett speciellt inslag..

   en som ajg däremot inte kan förstå att du gillar är georgiens skrik-rock låt..menmen..den stod också ut i mängden..så den kan vara ett kul inslag i finalen…

   annars tycker jag att europa röstade rätt överlag…synd på norge dock..

   oväntat att armenien och turkiet inte gick vidare..inte för att jag är ett fan av deras låtar iår.men för att de brukar vara automatiskt med bland de tio pågrund av grannröster osv..menmen……

   tycker ungerns låt är bland de bästa..men framförandet var under medelmåttigt… hennes stylist ska skämmas tycker jag..o en hel del falska toner..men visst en bra låt..som förtjänar en finalplats…allt moderns ska premieras…

   MEN nu till min allra största surprise… jag tror FINLAND kan vinna hela tjotaballongen……paradise oskar var riktigt bra..den låten var bäst ikväll..helt klart.. topp5….

  3. Rickard

   prickade 7 av 10 b bidrag till final

  4. Kerstin

   Litauen var det nog inte många som prickade in. Mina två fel var som sagt bara positivt. Grekland överraskade mig på ett positivt sätt och Ryssland på ett negativt. Finland gick vidare det var nog rättvist men jag kommer aldrig gilla det bidraget. Nu ser jag enormt mycket fram emot torsdag. God natt alla!!

  5. Kerstin

   Absolut det var så skönt att Turkiet inte kom med för jag har hela tiden tyckt det var så dåligt. Ryssland har en bra låt men jag blev lite missnöjd ikväll därför blev jag lite negativt överraskad.

  6. Kerstin

   Jag fick 8 av 10 rätt och hade med Island på min lista men jag blev inte imponerad alls ikväll. Jag trodde dom skulle ta sig till final men jag tyckte inte framträdandet ikväll har förändrat min svala inställning till bidraget. Men absolut en värdig finalkandidat. Undrar varför sångerskan för Litauen började visa teckenspråk mitt i låten det såg ganska märkligt ut.

  7. Rickard

   Ska väl förtydliga att jag fortfarande inte är något stort fan av Islands låt, men den är definitivt värdig en finalplats! 🙂

  8. dragi

   Litauen och Georgien??? Litauen var disney gone bad,snaaark =) Geogien däremot var väl den som isf hade väckt mig ur den djupaste sömnen med allt gapande. Och sen skrämt slag på mig med sina gräsliga kläder.

   Måste oxå erkänna att island impade lite,gillar den fortfarande inte men det lät fint. Ryssland har jag gillat hela tiden men ikväll var det svagt.

   Saknar verkligen norge och armenien.

   Grekland var oxå väldigt överasskande,har gillat Loucas del hela tiden men inte stereo mikes som alla andra typ. Men ikväll så kändes denna låt superbra. Trorts rappen.

   Förvånad att turkiet inte gick vidare. Ungern,skitbra låt dock önskar jag att nån hade sparkat hennes stylist och framför allt inte limmat fast hennes fötter på ett o samma ställe.

   Finland…söt låt. Inget mer,hade gärna skippat den.

   Älskar att esc cirkusen e igång igen. =)

   Just d ja,serbien e jag såklart superglad gick vidare. Dock verkade hon vara lite nervös samt att skärmen bakom var lite väl hysterisk,hon såg så liten ut på scenen.

  9. Nickett

   Bra låtar i år, högre klass än på länge.
   Tycker att de första låtarna som bl.a. Polen och Norge inte fick en ärlig chans då det enda man hörde var sången,bedrövligt att det skall behöva hända,tror absolut de hade gått vidare med samma förutsättningar.

  10. Faxi-chan

   Tack för att du alltid är så snabb att uppdatera resultat! Går alltid in och tittar här först, eftersom jag då kan vara säker på att få fullständiga resultatlistor och dylikt helt utan svårigheter. Weiwei, keep up the great work!

  11. Daniela

   Håller helt med Faxi-chan! 🙂 Din blogg är verkligen en källa till mycket information, inspiration och nöje! 😀

  12. Nicole

   Heja Ungern!

  13. Schlagerpinglan

   @Rickard, Jag sa ju att Island var bra. 😉 En smaksak naturligtvis men det är ju skoj när ens favorit får lite framgångar men någon vinst lär det nog inte räcka till.

   @DavidG, Jag är lika förvånad som du över att jag gillar Georgiens låt. Helheten med dekoren, kläderna, musiken och rösten tilltalade mig av någon konstig anledning. Håller med dig om att Finland kan bli farlig i finalen. Återstår att se hur Sverige, UK, Frankrike och andra eventuella överraskningar står sig mot detta.

   @Kerstin, Jag har inte heller förstått vitsen med Litauen och teckenspråket men det finns kanske en bakomliggande historia. Får se om jag springer på den på någon sida.

   @dragi, Serbiens låt och färgval är ju inte riktigt mitt förstahandsval men tycker ändå att det var helt rätt att Nina gick vidare. Roligt när kvalité belönas.

   @Nickett, Jag vet inte med säkerhet, men tror att det endast var några i Sverige och Spanien som hade problem med ljudet och eftersom vi ändå inte fick rösta så borde det inte ha påverkat röstningen. Bedrövligt ändå att det kan uppstå.

   @Faxi-chan och Daniela, Tackar så mycket. Roligt att det uppskattas. 😀

   @alla, Tack så mycket för ert engagemang. Hoppas ni återkommer till nästa semifinal som borde bli (om möjligt) ännu mer spännande. 😀

  14. Kris i Grekland? | Kung Universum

   […] här rubriken från i onsdags. Jag förstår inte vad de är ute efter. Kris i Grekland? De gick ju vidare till den stora finalen! Inga kommentarerTags: ESC google_ad_client = "ca-pub-7526258956897245"; […]

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se