Schlagerpinglan: Sist blev det blygsamma sju rätt. Om det blir lika många överraskningar för mig i kväll återstår att se. Här är i alla fall (i alfabetisk ordning) de tio länder jag tror tar sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2011:

Schlagerpinglan tror på följande bidrag från Semi 2 2011:
Bosnien och Hercegovina – “Love In Rewind”, Dino Merlin
Bulgarien – “Na Inat”, Poli Genova
Danmark – “New Tomorrow”, A Friend In London
Estland – “Rockefeller Street”, Getter Jaani
Irland – “Lipstick”, Jedward
Israel – “Ding Dong”, Dana International
Rumänien – “Change”, Hotel FM
Sverige – “Popular”, Eric Saade
Ukraina – “Angel”, Mika Newton
Österrike – “The Secret Is Love”, Nadine Beiler

Schlagerpinglan: Så här inför semifinalen så tror jag att Bosnien, Ukraina, Irland, Österrike och Estland är de som har störst chans att gå vidare medan Slovenien, Cypern och Bulgarien är de som slåss om den sista finalplatsen.

Sverige bör ju rimligtvis också tillhöra de som enkelt tar sig vidare men helt glasklart är det nog inte. Dessutom är det svårt att vara objektiv när det gäller ens eget bidrag. Jag håller dock tummarna och hoppas på ett framträdande som Europa inte kan motstå. 🙂

För säkerhets skull påpekar jag att inte heller denna gissning bör ligga till grund för några vadslagningsbeslut utan är enbart lite roligt tidsfördriv. 🙂

Länderna jag själv hoppas tar sig vidare är Sverige, Bosnien, Israel, Nederländerna, Estland, Irland, Bulgarien, Slovenien, Makedonien och Danmark.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Schlagerpinglan gissar semi 2 (2011)”

 1. taraejj

  Vad tror du om Moldaviens bidrag? Tror den har en bra chans!

 2. Schlagerpinglan

  taraejj, Zdob și Zdub har tagit sig till final förr så ESC-publiken är ju inte främmande inför deras musik. Hade TV-tittarna haft 100% makt så hade jag trott på en finalplats för Moldavien, för den kan säkert tilltala många. Nu har juryn halva makten och därför tror jag inte att de har lika stor chans att ta sig vidare. Jag anser inte att det är något kalkonbidrag, som man kanske kan få för sig vid första anblicken, men hur musikaliska och duktiga de än är så finns det bara tio platser och någon måste ju åka ut.

 3. Kerstin

  Jag hade 8 av tio rätt sist och det ska bli kul att se hur många rätt jag prickar in ikväll. Vi tycker faktiskt väldigt lika denna gång Schlagerpinglan det är bara ett bidrag som skiljer sig och det kan lika gärna bli det bidrag du tror på. Vad gäller Sverige så är det som sagt svårt att vara objektiv vad gäller vinstchans men när det gäller chans att ta sig vidare från semin är jag relativt säker jag tycker det vore helt obegripligt annars. Texten är inte den intelligentaste det kan jag hålla med om men jag tror faktiskt inte den kommer påverka särskilt mycket. Eric har den bästa showen i årets ESC och sånt borde räcka långt sen har han inte den bästa sångrösten men ingen dålig heller och låten som helhet är bra så han har goda chanser. Hörde förresten låten i balladform och jag tycker inte Eric ska satsa på den stilen av låten. En ballad bygger mycket på texten och denna text är inte låtens styrka utan rytmen och melodin så han bör nog hålla sig till den mer fartfyllda versionen. Hur som helst här kommer mina tio semifinalister ikväll utan inbördes ordning.

  1. Bosnien-H.
  2. Israel
  3. Estland
  4.Rumänien
  5. Danmark
  6. Slovenien
  7. Österrike
  8. Ukraina
  9. Irland
  10. Sverige

  Förresten så är jag förvånad du inte har med Nederländerna och Makedonien på din lista jag har fått intrycket du uppskattade de bidragen väldigt mycket men vad man tror och tycker är ju som sagt olika saker så det är väl kanske förklaringen.

 4. Kerstin

  De bidrag jag hoppas extra mycket på ikväll är förstås Sverige men sedan Danmark och Irland. Jag förstår Estland är väldigt populära och jag har inte riktigt tagit till mig det bidraget åtminstone inte som någon segerkandidat vi får se om dom lyckas övertyga mig ikväll.

 5. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag hade med Slovenien på min ursprungliga lista men valde till slut Bulgarien i stället. Precis som du skriver så hoppas jag mycket på Nederländerna och Makedonien men tror tyvärr att det är sådana bidrag som inte uppskattas av tillräckligt många.

 6. johan

  Mitt tips:

  1. Slovenien
  2. Sverige
  3. Österrike
  4. Bosnien
  5. Rumänien
  6. Danmark
  7. Ukraina
  8. Irland
  9. Estland
  10. Nederländerna

 7. Daniela

  Min finallista skiljer sig inte heller särskilt mycket från er andras, men jag väljer iaf att lämna bort Ukraina från min lista; av den enkla förklaringen att jag inte tycker att låten platsar i någon final. Att Ukraina hittills har abonnerat på finalplatser i ESC är en annan sak, och jag blir inte förvånad om de går vidare även i år, men å andra sidan missade ju t.ex. Turkiet finalen i tisdags, så helt säkra ska nog inte ens Ukraina vara i kväll. Att Sverige inte finns med på min lista beror, som jag tidigare nämnt, på att jag inte har kunnat ta till mig “Popular” tillräckligt mycket för att se den som en ESC-finalist. Dock vill en del av mig ändå se Sverige i final på lördag, så jag är väldigt kluven när det gäller den saken och vet inte riktigt vilket resultat jag ska hoppas på i kväll… Hur som helst hoppas jag att Eric kommer att lyckas bra med sitt framträdande och att allt fungerar som det ska med showen. Så, detta är mina tio finalister (utan inbördes rankordning):

  1. Bosnien-Hercegovina
  2. Österrike
  3. Slovakien
  4. Bulgarien
  5. Israel
  6. Slovenien
  7. Rumänien
  8. Estland
  9. Danmark
  10. Irland

  Mest av allt håller jag tummarna för Österrike i kväll, eftersom jag hittills har sett det bidraget som en värdig vinnarkandidat. Och så önskar jag som sagt ändå också Eric och Sverige lycka till; hoppas att det bara är jag som har fel om det bidraget! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se