Schlagerpinglan: Att svara på frågan vem som vinner Eurovision Song Contest 2011 är inte lätt. Enligt oddsen så är fortfarande Frankrike i ledning men de olika undersökningarna ger olika svar och själv är jag lika splittrad. Det verkar, glädjande nog, som att vi har en väldigt oviss och spännande kväll framför oss. 😀 Frågor, det har jag däremot många:

 • Kommer Amaury Vassili att få Europa att falla för opera, på samma sätt som Lordi gjorde med sin monsterrock 2006, och ge Frankrike sin första vinst sedan 1977?
 • Kan juryn vara den som fäller Irland eller har de galna tvillingarna lyckats att smälta även dem?
 • Har Blue verkligen misslyckats med sin scenshow (som ryktet påstår) eller klarar de av att göra Storbritanniens bidrag rättvisa?
 • Blir det en andra ESC-vinst för Lena nu när Tyskland kör på helt nya grepp?
 • Håller ESC-fansens förhandsfavorit Ungern hela vägen eller kommer framträdandet (som fått relativt svalt mottagande) att sätta käppar i hjulet?
 • Hittar Azerbajdzjans artister personkemin och sopar mattan med konkurrenterna i finalen?
 • Ska Österrike skrälla till med sin duktiga sångerska och klassiska power-ballad?
 • Har Rysslands Alexey vilat sina stämband tillräckligt för att kunna charma hem en ESC-vinst?
 • Är Eric Saades nummer alltför seriöst för att fungera i ESC eller kommer han att föra Sverige tillbaka till toppen?
 • Kan Finlands Paradise Oskar få till ytterligare ett magiskt framträdande eller var semifinalens succé endast en engångs-företeelse?
 • Kan Bosnien och Hercegovinas mysiga lilla visa räcka till en ESC-vinst eller är den alltför anonym?
 • Uppdaterat: En fråga i sista stund: Hur kunde jag glömma Estland? Även detta moderna bidrag borde kunna blanda sig i toppstriden.
 • Schlagerpinglan: Jag tror att vinnaren finns bland ovanstående länder men eftersom jag även tror att länder som Danmark, Ukraina, Moldavien och några till mycket väl kan hamna i topp-tio så är det bara att konstatera att det finns fler topp-tio-bidrag än det finns platser på listan. 😀 Ett bra betyg för årets ESC-bidrag.

  Vem drar då längsta strået? Jag hoppas ju att Blue levererar och eftersom “I can” är min personliga favorit inför kvällen så blir mitt tips: Storbritannien vinner!

  Magkänslan säger Irland men den har ingen talan. 😀 Vad tror ni?

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  7 kommentarer till “Några tankar inför ESC-finalen 2011”

  1. Rickard

   Så. Dags att släppa min slutgiltiga topp 10-lista samt vinnaren då! 🙂

   Topp 10 med inbördes ordning:

   1. UK
   2. Azerbajdzjan
   3. Ryssland
   4. Finland
   5. Estland
   6. Frankrike
   7. Ungern
   8. Slovenien
   9. Ukraina
   10. Sverige

   Kommer hålla extra tummar för:

   1. Frankrike
   2. Österrike
   3. Finland

   Storbritannien får alltså min röst i år!
   Och Heja Heja Sverige!

   Må bästa låt vinna! 🙂

  2. Schlagerpinglan

   Rickard, Roligt att du tror på UK, hoppas du får rätt. 😉 Jag håller mina extratummar för Island, Finland och naturligtvis även Sverige, som jag gärna ser får en fin placering.

  3. Kerstin

   Det här är så svårt i år. På förhand var jag så säker först på Storbritannien sen på Frankrike och nu Sverige och Irland, ja ni ser jag är smått förvirrad. Det land jag däremot plockat bort från segerchans är Ungern kanske felaktigt men hennes framträdande är för tok för svagt när man ska konkkurera med Frankrikes fantastiskt vackra bidrag och Sveriges genomarbetade nummer och personligheterna Jedward från Irland. Jag har dock försökt få till en topp tio lista men den första platsen är näst intill omöjlig att förutspå men jag låter helt enkelt hjärtat avgöra.

   1. SVERIGE
   2. Frankrike
   3. Irland
   4. Storbritannien
   5. Ungern
   6. Danmark
   7. Estland
   8. Azerbaijan
   9. Bosnien-H.
   10. Ryssland

   Strax utanför har jag Finland som mycket väl kan ta sig in på topp tio. Jag blir super super glad om Sverige vinner eller Frankrike men ocskså väldigt glad om Irland eller Storbritannien vinner. Ungern är likaså en värdig vinnare. De jag dock hoppas håller sig borta från segern är Finland och Bosnien. Nu får vi se hur glad jag är strax efter midnatt. Ha en trevlig ESC kväll alla.

  4. Schlagerpinglan

   Kerstin, Precis som du så har jag en hel hög med bidrag som jag skulle bli glad åt om de vann, så chansen är ju stor att kvällen slutar lyckligt. 😀 Jag önskar dig (och alla andra som läser detta) en riktigt trevlig och spännande kväll. 😀

  5. Daniela

   Det där om att de finalklara bidragen kunde få uppträda som pausnummer i semifinalerna tyckte jag var en bra idé! På det sättet skulle ju vi tittare få betydligt mer högklassiga och intressanta pausnummer, och de finalklara bidragen skulle få tävla lite mer på samma villkor som de övriga, så det konceptet tror jag att hela tävlingen skulle vinna på! 🙂

   Här är min topp-10-önskelista inför kvällen (observera ordet “önske”, för detta är en lista som jag snarare hoppas än tror på):
   1. Finland
   2. Österrike
   3. Island
   4. Ryssland
   5. Azerbajdzjan
   6. Estland
   7. Spanien
   8. Storbritannien
   9. Bosnien-Hercegovina
   10. Rumänien
   Länderna på min lista är placerade i inbördes ordning, men som sagt, detta är i första hand önskningar eftersom jag t.ex. tror att Irland kommer att sluta bland de 10 främsta medan jag egentligen ser det som ganska osannolikt att Spanien ska nå en sjundeplats. En topplacering för Island vore väl också något av en skräll, det inser jag, men å andra sidan fick jag lite nytt hopp för mina personliga storfavoriter i ESC efter Danmarks oväntade men glädjande fjärdeplacering i fjol. Nu kommer jag iaf att göra något som jag aldrig tidigare har gjort och som jag kanske inte heller får så många fler anledningar att göra (alltså måste jag passa på nu 🙂 ): Jag tippar Finland som vinnare i kväll! 🙂 Det känns ganska overkligt att göra det, och jag vill tillägga att jag varken blir förvånad eller besviken om Paradise Oskar inte vinner i kväll, för innerst inne vågar jag inte tro på att han verkligen skall göra det, men jag väljer att lyssna på magkänslan som efter semifinalen har sagt att vårt finländska bidrag faktiskt är en potentiell värdig vinnare i år. Hur det sedan går får vi se; jag har ju även många andra favoriter i denna ESC-final så jag kan bli nöjd med fler än ett resultat! 🙂 Lycka till säger jag än en gång även till Sverige; må bästa bidrag vinna och ha en trevlig ESC-finalkväll allihopa! 😀

  6. Schlagerpinglan

   Daniela, Det är nog inte alltför orealistiskt att tro att Finland skulle kunna skrälla till med en vinst. Det är ett resultat som jag skulle kunna leva med, trots att jag som sagt hejar på UK. Vi får helt enkelt se hur kvällens framträdanden går. 🙂

  7. Faxi-chan

   Hade hört Blues låt innan och fick stora förväntningar, men tyckte inte alls att själva framträdandet var något att hänga i julgranen. Dålig sång gjorde att låten inte gick fram överhuvudtaget. Synd, för egentligen är det en väldigt bra popdänga!

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se