Grattis Azerbajdzjan!

2011-05-15 (söndag)

Schlagerpinglan: Azerbajdzjan har i flera år satsat väldigt hårt för att få en Eurovision-seger och i år var det då dags. En välförtjänt seger är det naturligtvis då de hade flest poäng när alla röster var sammanställda. Det är bara att gratulera!

Själv kunde jag bara konstatera att varken min förhandsfavorit Storbritannien eller bettingbolagens storfavorit Frankrike levde upp till förväntningarna. Inte heller Italien tyckte jag var speciellt övertygande men det räckte trots allt till en mycket imponerande andraplats.

Sverige fick till slut en tredjeplats och Eric Saade kan räkna sitt ESC-äventyr som ett lyckat kapitel i sin karriär. Tack, grattis och lycka till i framtiden!

Efter att alla bidragen framförts så hejade jag själv på Irland och Ryssland men det gick ju inget vidare. En spännande kväll med många bra bidrag var det dock och fastän jag kanske kunde önskat ett lite annorlunda slut så var årets ESC en av de bättre på väldigt länge. Ser med spänning fram emot vad Azerbajdzjan kan tänkas ha för planer med ESC-cirkusen. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Grattis Azerbajdzjan!”

 1. dragi

  Personligen tycker jag att deras vinst är tråkig,både safuras låt förra året och arash&aysel låten var mycket bättre och vann inte….och skrivna av svenskar. Denna var supertråkig faktiskt.

  Italiens föll i glömska fort. Kan det varit välkommen tbax röster?

  Eric var grym,gillade han direkt i mello 2011 och var värdig vinnare,3dje plats är riktigt grymt. Lite sur blev jag att sista röst landet petade ner han från andra plats hehe. Hoppas swe fortsätter lika bra i fortsättningen. Eller så var det bara tur?

 2. Jan-Åke

  Irland och Moldavien var de två bidragen som jag tyckte bäst om idag. Jag blev förvånad över att Italien kom så högt upp och att Azerbajdzjan vann var en liten skräll. Jag tycker inte den var dålig, men den fanns inte med på min tio i topp-lista idag.

 3. Rickard

  Sverige, Azerbajdzjan, Ukraina, Danmark, italien! Jag tror det var länge sedan jag var så nöjd med resultatet! Azerbadjzjan är värda segern! Min personliga favorit! Sverige överraskar! heja Saade! Ukrainas underbara ballad och Danmarks arenarock a la ANdreas Johnson.

  Och Italien!!!! Vilken comeback! Älskar låten!

 4. DavidG

  måste erkänna att jag är lite skadeglad mot ryssland…..dom var kaxiga innan..men så kom dom på 16 plats..o saade kom trea….

  det svider nog enda tillbaka till moskva…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se