I dag, torsdagen den 1:a september, börjar SVT att ta emot bidrag till Melodifestivalen 2012. Fram till tisdagen den 20:e september kan du ladda upp din ljudfil till svt.se/melodifestivalen. De 32 bidrag som slutligen kommer att tävla i Melodifestivalen 2012 väljs ut enligt följande:

  • Webbjokern: Låtskrivare som “inte har haft eller kommer att ha något musikverk utgivet till försäljning i Sverige eller utomlands på fonogram eller digitalt före den 1 oktober 2011” (svt:s formulering) laddar upp sina bidrag här. Mer om de nya Webbjokern-reglerna hittar ni här. Ett bidrag (vinnaren) får tävla i MF.
  • Ordinarie tävling: Låtskrivare med tidigare utgivna verk laddar upp sina bidrag här. En jury väljer ut 16 bidrag som får tävla i MF.
  • SVT: Dessutom väljer Melodifestival-redaktionen ut 15 bidrag som får tävla i MF.
  • (Källa: svt.se)

    Schlagerpinglan: Ja, då var det dags igen. Jag håller tummarna för att allting klaffar i uttagningsarbetet så att det både inkommer riktigt bra bidrag samt att det verkligen blir de “bästa” som slutligen får tävla i Melodifestivalen.

    Efter förra årets succé så finns det väl egentligen ingenting som tyder på att det skulle bli sämre i år utan det är bara att vänta och hoppas på det bästa. Lycka till alla inblandade! 😀

    Andra bloggar om: , , , ,

    Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


    1. Lämna en kommentar


                     

                     

         





    Musik bloggar Blogglista.se