540 bidrag till Finlands UMK

2011-10-04 (tisdag)

Finlands nya ESC-uttagning, “Uuden Musiikin Kilpailun“, har fått en lovande inledning. När deadline för uppladding av bidrag gick ut (med en extra frist på 24 timmar p.g.a. teknikstrul) så hade hela 540 bidrag kommit in, vilket var klart över förväntningarna.

En jury utser nu de 12 låtar som går vidare och blir inspelade. De åtta som blir bäst får sedan åka runt på en klubb-turné där de får hjälp av personer från musikindustrin och blir bedömda av en jury. Sex låtar ska till sist få tävla i finalen den 25:e februari, där tittarna har 100% makt.

Av de inskickade bidragen finns en del återvändare men betydligt fler nykomlingar. Genremässigt är det viss övervikt av kvinnliga singer/songwriters och band som spelar traditionell, finsk rock.

Bland de artister som lämnat in bidrag finns Korpiklaani, KaksKaks, Moverton (“Cupido” 2008), Unzymy, Tauski Peltonen och Martina Aitolehti. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom Finland är ett av mina (många) favorit-ESC-länder så tycker jag att detta är väldigt trevlig läsning. Nu är det bara att hålla tummarna för att det resulterar i något riktigt bra. Så här långt så verkar det ju lovande.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se