Fyra bidrag diskas från Webbjokern, däribland “Set me free” med Trison som skulle tävlat på måndag. Detta kommer inte att ersättas av något annat bidrag. Däremot kommer de övriga tre att bytas ut mot tre nya låtar. Läs mer på svt.se.

Anledningen till diskningarna är att bidragen publicerats på Internet / framförts offentligt vid fel tillfälle. Problemet med att flera låtskrivare redan givit ut sina alster löser SVT däremot genom att ändra reglerna för Webbjokern:

När SVT tog emot bidrag till Melodifestivalen och Webbjokern lät det:

– Låtskrivare som “inte har haft eller kommer att ha något musikverk utgivet till försäljning i Sverige eller utomlands på fonogram eller digitalt före den 1 oktober 2011″ får tävla för Webbjokern.

Nu, när det framkommit att SVT misslyckats med att välja ut 32 låtar till Webbjokern så låter det helt plötsligt så här:

– Med kommersiellt utgiven menar vi att man inte haft ett avtal/överenskommelse med till exempel skivbolag, förlag eller annan part som syftar till att kommersialisera verket. Vi anser dock att kompositörer själva ska kunna publicera/sälja sin musik på olika sajter såsom Itunes, själva sälja egenproducerade cd-skivor på festivaler med mera och fortfarande anses vara oetablerade.

(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Detta agerande av SVT är väldigt upprörande och jag lider med de amatörer som vägrade att bryta mot reglerna och skickade in sitt bidrag till den ordinarie tävlingen trots att de tydligen nu i efterhand var kvalificerade att tävla i Webbjokern. Ännu en gång har alltså SVT bevisat att vi inte är ett dugg bättre än länder som Ukraina och Azerbajdzjan. Skamligt!

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “SVT ändrar reglerna för Webbjokern… igen!”

 1. Gurra G

  Man kan bara skratta åt eländet. Svt anstränger sig ju inte direkt för att skapa trovärdighet kring uttagningen av låtarna. Är inte direkt konstigt om man tror att myglet frodas i Björkmans korridorer.

 2. Schlagerpinglan

  @Gurra G, Det verkar som att om man hört av sig till SVT i förväg så kunde man få “grönt ljus” att tävla i Webbjokern fastän man givit ut låtar (Källa: http://poplight.zitiz.se/blogg/hollac16/sa-blev-det-i-alla-fall-diskvalificering ) vilket verkar mycket konstigt. Tycker uppriktigt synd om alla de som inte visste om att det gick att mygla sig runt reglerna.

 3. Gurra G

  Jag håller med. Läste det också. Det är mycket märkligt.

 4. Alexander

  Det är inte sant!!! Ett av ersättningsbidragen, är skriven av en viss Leslie Tay Han är sajnad med ett skivbolag som heter 2fresh Records.

  http://www.facebook.com/pages/2fresh-Records/196754973718529

  Så här sa Thomas Hall för att förtydliga SVT:s regler efter diskningarna:

  Thomas Hall uppger att tävlingsreglernas avsikt är att hänvisa låtskrivare till rätt tävling, där huvudfrågan är om låtskrivarna har haft verk kommersiellt utgivna till försäljning, fysiskt eller digitalt.

  – Med kommersiellt utgiven menar vi att man inte haft ett avtal/överenskommelse med till exempel skivbolag…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se