Blandade ESC-nyheter

2011-11-04 (fredag)

Här är en snabb liten titt på vad som hänt ute i ESC-Europa den senaste tiden:

 • Tyskland: Den 5:e, 12:e, 19:e och 26:e november kommer de sista fyra auditionerna att hållas inför “Unser Star für Baku” där landets ESC-representant ska utses. Som tidigare meddelats så är det Thomas D. som håller i trådarna denna gång.
 • Norge: NRK har avslöjat ännu fler MGP-artister: 15-åriga Norske talenter-deltagaren Nora Foss Al-Jabri, rockbandet Plumbo samt sångerskorna Minnie Oh (Monica Johansen) och Marthe Valle. Nu är m.a.o. 7 av 24 artister klara.
 • Vitryssland: Mellan den 1:a och 25:e november tar landet emot bidrag, även från icke-vitryssar. En jury väljer sedan ut 15 artister och 30 låtar som får tävla i semifinalen av EuroFest 2012 i december.
 • Azerbajdzjan: De 119 som sökte till “Milli Seçim Turu 2011”, showen som ska utse värdlandets kandidat i ESC 2012, kommer att delas in i tre grupper som alla får provsjunga framför en jury någon av dagarna 3:e, 5:e och 7:e november. I mitten av november avslöjas vilka som gått vidare.
 • Österrike: Landet kommer att utse sitt ESC-bidrag genom en livesänd final i februari 2012. Radiostationen Hitradio Ö3 kommer att hålla i uttagningen av finallåtarna.
 • Israel: Kdam-Eurovision blir lite annorlunda den här gången. Här är grundtanken: Under januari och februari 2012 kommer tre eller fyra 45-minuters-shower samt en runt två timmar lång finalshow att sändas. De 4-6 artister som tävlar kommer att få uppträda med vars två låtar i den inledande fasen av finalen. Mer info är att väntas.
 • Malta: 161 bidrag lämnades in till Maltas ESC-uttagning i år, vilket är tjugo fler än förra året. Några blir nu uttagna till en audition som leder till att 24 går vidare till semifinalen den 27:e januri. 16 bidrag går sedan vidare till finalen den 28:e januari.
 • Litauen: Fram till den 31:a december tar LRT emot bidrag till landet ESC-uttagning. Inga detaljer om själva uttagningen har lämnats.
 • (Källor: esctoday.com och nrk.no)

  Schlagerpinglan: Inte mycket att tillägga här. Information i all ära men jag ser hellre att de ger smakprov på bidragen eller att SVT avslöjar några Melodifestivals-artister. Det börjar bli lite otåligt nu. 🙂

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se