Utslagningsshowerna i Sloveniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012, Misija Evrovizija, fortsatte i helgen och i går var det dags för den nionde delen.

När juryn räddat vidare fyra av de sex kvarvarande artisterna så var det upp till tittarna att bestämma vem av Brina Vidic och Flora Ema Lotrič som skulle få vara kvar i tävlingen. Resultatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni här nedan.

Artisten som åkter ur Misija Evrovizija (del 9) 27/11:
Brina Vidic (“Hung up“)

Artisten som räddades kvar:
Flora Ema Lotrič (“Don’t Stop The Music“)

Artisterna som gick direkt vidare:
Nika Zorjan (“Bad romance“)
Eva Boto (“Hush hush“)
Manuela Brečko (“One love“)
Nika & Eva Prusnik (“Tik tok“)
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Från början hade jag Flora Ema Lotrič som favorit men allt eftersom veckorna gått (och juryn valt bort henne två gånger) så framstår Eva Boto som mer övertygande. Visst, med rätt låt så ser jag gärna Flora som Sloveniens ESC-representant men som det ser ut nu så är nog Eva ett säkrare kort.

Lite oroväckande är det dock att juryn fortfarande röstar vidare Nika & Eva Prusnik, vilket kan betyda att vi har ett antal spännande/frustrerande deltävlingar att se fram emot. Den 4:e december är det i alla fall dags för den tionde delen av Misija Evrovizija och jag fortsätter att hoppas på Eva Boto och Flora Ema Lotrič.

Resultaten från de övriga Misija Evrovizija-deltävlingarna:
Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se