Nederländernas sex finalister

2012-01-05 (torsdag)

Av över 500 inkomna ansökningar har nu TV-bolaget TROS valt ut de sex bidrag som kommer att tävla i “Nationaal Songfestival 2012“, Nederländernas uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest, den 26:e februari, se listan nedan.

Uttagningen kommer att bestå utav tre dueller samt en superfinal med de tre vinnande låtarna. Vem som får representera landet i Baku avgörs av tele- och juryröster.

Dessutom kommer det att finnas en internationell jury bestående av två personer från varje land som deltar i tävlingen men deras roll lär endast bli rådgivande.

Startfältet i Nederländernas “Nationaal Songfestival 2012”, 26/2:
1. “Undercover lover”, Tim Douwsa
2. “Children of the world”, Kim De Boer
3. “Take me as I am”, Ivan Peroti
4. “Chocolatte”, Raffaella
5. “You and me”, Joan Franka
6. “We can overcome”, Pearl Jozefzoon
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Först tyckte jag att det var lite synd att Nederländerna beslutat sig för att införa dueller, vilket jag inte alls tycker om, men vid närmare eftertanke så är det inte dumt alls. Nu känns det inte så retligt om man skulle missa den, då den 26:e februari redan är uppbokad av andra uttagningar.

Slovenien, vars uttagning jag följt i 11 veckor nu, har ju ändrat sitt finaldatum till just den 26:e februari och EMA tänker jag då rakt inte missa. Dessutom har ju Ryssland sin final den dagen och fastän den kanske inte har högsta prio så föredrar jag den framför en massa dueller. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se