I går avgjordes det tolfte och sista avsnittet av Misija Evrovizija, som ingår i Sloveniens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

Av de från början 32 utvalda artisterna som kämpade om de två finalplatserna i EMA så stod det nu mellan Nika Zorjan, Eva Boto samt Nika & Eva Prusnik. Som vanligt fick både tittarna och en jury rädda vidare sina favoriter. Resutatet samt länkar till artisternas framträdanden ser ni lite längre ner.

Sloveniens ESC-bidrag 2012 kommer att utses den 26:e februariEMA 2012 går av stapeln. De två finalisterna tävlar då med vars tre låtar.

Artisten som åkte ur Misija Evrovizija (del 12) 8/1:
Nika Zorjan (“Listen” & “Ne Partez Pas Sans Moi“)

Artisterna som gick vidare till EMA 2012:
Eva Boto (“Because Of You” & “Running Scared“)
Nika & Eva Prusnik (“Samo Malo” & “Wild Dances“)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Att det skulle bli Nika & Eva Prusnik som fick den ena EMA-platsen var ju inte så oväntat men jag kan fortfarande inte förstå juryns förtjusning. Själv tycker jag att duon har en hel del kvar att lära innan de är redo för några större scener men kan ändå inte bortse från att de med rätt låt skulle kunna charma sig hela vägen till Baku.

Personligen håller jag däremot fortfarande tummarna för att det blir den mer talangfulla Eva Boto som kommer att stå som segrarinna av EMA och får äran att representera Slovenien i Azerbajdzjan.

Se övriga Misija Evrovizija-resultat: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8Del 9Del 10Del 11

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se