Nina Badrić för Kroatien 2012!

2012-01-10 (tisdag)

För första gången så har Kroatien valt att skicka en internt utvald artist till Eurovision Song Contest. Valet föll på sångerskan Nina Badrić, som bl.a. deltagit i DORA fyra gånger, se länklistan nedan.

Eftersom ESC-bidraget valts ut internt och det är 20-års-jubileum för DORA, som hålls i början av mars, så blir festivalen lite annorlunda i år:

Första kvällen kommer de 19 forna vinnarna att uppträda och tävla om att bli vald till den bästa DORA-vinnaren genom tiderna. Den andra kvällen kommer Nina Badrić att presentera sitt ESC-bidrag.
(Källa: esctoday.com)

Länkar till Nina Badrićs fyra DORA-bidrag:
Ostavljam te“, Nina Badrić (7:a 1993)
Godine nestvarne“, Nina Badrić (10:a 1994)
Odlaziš zauvijek“, Nina Badrić (18:e 1995)
Čarobno jutro“, Nina Badrić (2:a 2003)

Schlagerpinglan: Efter två år av missade finaler (“Lako Je Sve“, Feminnem 2010 och “Celebrate“, Daria 2011) så tar TV-bolaget det säkra före det osäkra(?) och väljer ut artisten själv. Förhoppningsvis är det en riktigt passande låt som Nina Badrić fått, så att de rättvist och utan problem kan ta sig till final i Baku.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Nina Badrić för Kroatien 2012!”

  1. Rickard

    kul med en storslagen show! Det är dock fortfarande obegripligt för mig hur Feminnem kunde missa final. Men största lyckönskningar till Kroatien. De förtjänar en bra placering! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Rickard, Mmmm… Förra året så var det kanske inte så mycket att säga om Kroatiens final-miss men jag håller med dig angående Feminnem. En bra låt, bra sångerskor, en bra show – vad mer kan man begära av ett bidrag? Jag hoppas på en storslagen revansch för Kroatien i år.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se