Inför Lettlands andra semifinal

2012-01-14 (lördag)

I kväll avgörs den andra semifinalen av Eirodziesma, Lettlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

10 bidrag tävlar om 5 platser i finalen den 18:e februari. Vilka det blir bestäms av jury- och teleröster 50/50.

Startordningen, länkar till de tävlande bidragen, artistintervjuer av escchat.com, samt mina egna betyg och omdömen hittar ni här nedan.

Lettlands ESC-uttagning, Semifinal 2, 14/1 2012:
När? klockan 20:20 CET
Var? LTV1 och ltv1.lv

Startordning “Eirodziesma 2012”, Semifinal 2:
1. “Sweet For Me” – Niks Dukurs & NBC
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Miks Dukurs, Georgijs Girbu
Schlagerpinglan: Ojsan, detta var en liten utmaning att få grepp om. Den lunkade på utan att riktigt komma igång och sedan var den helt plötsligt slut. Vissa kvalitéer har den (rap-partiet borttaget) men inget jag lyssnar på frivilligt.

2. “Better World” – Valters Gleske & Liba Ece
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Valters Gleške, Māris Orehovs
Schlagerpinglan: En fin, gammaldags duett som kan upplevas både som väldigt vacker men också gäspigt präktig. Vi får väl se hur den står sig live, men om paret kan sjunga så har de nog stora finalchanser.

3. “Get It Started” – The 4
Betyg: 2/5
Låtskrivare: BuGaGa Project, Sandris Vestmanis
Schlagerpinglan: Ett helt godkänt utkast till en svängig party-låt. Takten är där, liksom en del trevliga melodislingor men både vers, refräng och stick behöver en hel del bearbetning innan låten (enligt mig) kan anses vara klar.

4. “Beautiful Song” – Anmary
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Ivars Makstnieks, Rolandiņš
Schlagerpinglan: Själva låten har en del intressanta vändningar som jag verkligen uppskattar. Tyvärr så är det något i sångerskans röst som inte alls fungerar för mig. Vem vet, kanske är det ett av de få bidrag som låter bättre live än på studioinspelningen? Man kan ju hoppas.

5. “Wanna Be With You” – Paul Swan
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Kaspars Pudniks, Paul Swan
Schlagerpinglan: En oförarglig dussin-popballad som låter som mängder av andra helt okey poplåtar. Här krävs dock ett riktigt bra eller väldigt speciellt framträdande för att publiken över huvud taget ska komma ihåg den.

6. “She’s a Queen” – Roberts Petersons
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Austris Rietums, Līga Markova
Schlagerpinglan: Detta är det enda av semifinalens bidrag som klingade kvar i mitt huvud långt efteråt, vilket får ses som ett gott tecken. En riktigt trevlig, rockig, slöpoplåt som behöver en stark live-sångare. Har den det så har vi här min nya favorit.

7. “For Father” – Samanta Tina
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Elmārs Orols, Samanta Tīna
Schlagerpinglan: Här har vi en pampig och ambitiös musikal-aktig låt som egentligen inte är något som jag uppskattar att lyssna på rakt upp och ner. Tillsammans med en färgstark show så fungerar det kanske och om det är något vi vet om Tina (sedan förra semifinalen) är det att hon är färgstark.

8. “You Are a Star” – Elizabete Zagorska
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Atis Auzāns, Kārlis Streips
Schlagerpinglan: Lite österländska toner i västerländsk skrud. En kombination som kan bli riktigt intressant i bästa fall men detta var nog inte ett sådant tillfälle. Eventuellt kan den kanske växa till sig.

9. “Music Thief” – Mad Show Boys
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Garijs Poļskis
Schlagerpinglan: Första intrycket var mest “vad är detta för (censur)?” men koncentrerar man sig på texten så är det en ganska underhållande och stundtals lite smårolig låt. Det är kanske ingen Eurovision-låt men den fyller sin plats i Eirodziesma i alla fall.

10. “Stars Are My Family” – Trianas Parks
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Aivars Rakovskis, Agnese Rakovska
Schlagerpinglan: Kan inte riktigt sätta fingret på om detta är country, reggae eller helt enkelt lite släpig pop. Egentligen finns det något lockande här men country-doften drar ner betyget rejält för mig.

Schlagerpinglan: Så här inför semifinalen så tycker jag att “She’s a Queen” och eventuellt “Beautiful Song” är de låtar i startfältet som passar mig bäst. Vis av förra veckans näsbränna så väntar jag med att uttala mig om vilka som förtjänar en finalplats tills jag hört dem framföras live. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se