Cyperns ESC-bidrag 2012

2012-01-25 (onsdag)

På onsdagskvällen valde Cypern ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom en nationell final där internvalda Ivi Adamou tävlade med tre låtar. Vinnarlåten, “La la love“, fick full pott av både juryn och tittarna som delade på makten 50/50.

Lyssna på Cyperns ESC-bidrag 2012 här:
Ivi Adamou – “La la love”

Resultat (jury- +tele-röster):
La la love”, Ivi Adamou (12+12=24 p.)
You don’t belong here”, Ivi Adamou (8+10=18 p.)
Call the police”, Ivi Adamou (10+8=18 p.)

Schlagerpinglan: Inte mycket mer att säga om resultatet än att bästa artist/låt-kombinationen vann. Av tre bra låtar så valdes den som passade Ivi allra bäst.

2012 kan bli Cyperns bästa ESC-år på väldigt länge men det hänger väl mest på huvuvida hon klarar av att sjunga live eller inte, något som vi tyvärr inte fick reda på i kväll.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Cyperns ESC-bidrag 2012”

 1. davve

  känns som en sån där låt som grekland brukar komma topp5 med..

 2. Schlagerpinglan

  @davve, Mmm… återstår att se om Cypern klarar av att locka till sig lika många röster som Grekland hade gjort med samma bidrag. En tolva har de i alla fall säkrat i semifinalen. 🙂

 3. Rickard

  Låten är helt klart bra! Problemet är att Cypern inte heter Grekland! Så det är snarare en fråga om att ta sig till final snarare än att komma topp 5! Sådan är tävlingen!

 4. Rickard

  Fast det är ju svenskar som ligger bakom det! Det är ju nästan en garant för länder att nå framgång i tävlingen! Det enda landet som det inte verkar fungera på är……Sverige (undantaget förra året) 😛

 5. Schlagerpinglan

  @Rickard, Ja, det spelar tyvärr fortfarande roll vilket land man kommer från när rösterna räknas in men jag tycker nog att det blivit mycket bättre på den fronten de senaste åren.

  Håller med om att “vi” svenskar verkar ha en förmåga att skriva låtar som passar ESC-publiken riktigt bra men när det är dags att utse vårt eget bidrag så skickar vi något annat. 😀 (Förra året undantaget, naturligtvis.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se