Finlands 12 finalister?

2012-01-27 (fredag)

I dag kommer de 12 bidrag (+ ett extra tittarvalt bidrag) som ska få tävla i Finlands nya ESC-uttagning “Uuden Musiikin Kilpailun” att avslöjas. Mycket tyder dock på att det gjordes redan i går då UMK:s samlingsskiva fanns upplagd på cdon.fi. Om informationen stämmer så är det de följande 12 bidragen som tagit sig vidare i tävlingen:

Finlands UMK-finalister 2012 (?) (+fansens toppliste-placering):
Lasikaupunki“, Ville Eetvartti (17:e plats)
Antaa mennä“, Mica Ikonen (16:e plats)
När jag blundar“, Pernilla Karlsson (18:e plats)
Laululeija“, Stig (15:e plats)
Noitanainen“, Freeman & Uusi Fantasia (27:e plats)
Rytmit rikkoutuu“, Leola (22:e plats)
Habits Of Human Beings“, Kaisa Vala (37:e plats)
We Are The Night“, Iconcrash (8:e plats)
Kunpa vois“, Aura Pineda (31:a plats)
Mun taivas“, Aili (34:e plats)
Sinisulkien viimeinen“, Kirahvi nimeltään Tuike (13:e plats)
Aamuyön ikuisuus“, Jari & Taika (1:a plats)

Schlagerpinglan: Jag hoppas fortfarande att det är någon som spelat oss ett spratt, då jag hade mer likheter med fansens favoriter än ovanstående lista. Nåja, stämmer det så kan jag i alla fall glädja mig åt att “Noitanainen“, “När jag blundar” och “We Are The Night” är vidare.

Dessutom ska ju publiken få välja ut en extra finalist av tre alternativ. Peronligen hoppas jag att det blir en av följande: “Erase You” med DCX, “Roudassa” med ARTo, “Checkmate” med Martina, “Better” med Jessica Wolff, “Teleport My Heart” med The Spyro eller “Only 7 Days” med Hans on the bass.

Alla frågetecken lär rätas ut ikväll då första UMK-showen sänds på yle.fi med start kl. 20:00 CET.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Finlands 12 finalister?”

  1. Daniela

    Hmm, jo, låt oss hoppas att läckan bara visar sig vara ett falskt alarm… Själv håller jag bl.a. tummarna för Jessica Wolff, Selja Sini (även aktuell i The Voice of Finland), Jari & Taika samt Hans on the bass i kväll. Om en timme har förhoppningsvis flera frågetecken rätats ut! 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Daniela, Jo visst rätades flera frågetecken ut. Är en aning besviken över att inte få höra några nya versioner av varken “Erase you” eller “Roudassa” men tycker nog att en hel del av de kvalificerade bidragen är helt OK. Kan nog bli en intressant resa.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se