Resultat Finland 2012: UMK del 1

2012-01-27 (fredag)

I kväll sändes det första avsnittet av Finlands nya uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012: “Uuden Musiikin Kilpailun“. Efter att ha följt (en del av) juryns arbete med att bedöma de 540 inkomna bidragen och lyssnat på några artistintervjuer så avslöjades de 12 bidrag, se länkar nedan, som tagit sig vidare i tävlingen.

Dessa 12 låtar har alla spelats in i radioversioner som kommer ut på en CD i nästa vecka och även spelas upp i finsk radio nu på söndag kl. 15:05 CET.

Dessutom avslöjades vilka tre bidrag, se länkar längre ner, som tävlar om en extra plats i tävlingen. Vem som får den bestämmer de finska tittarna, som kan ringa in och rösta på sin favorit fram till klockan tolv på torsdag.

Bidragen som gått vidare i Finlands UMK 2012 (del 1) 27/1:
Lasikaupunki“, Ville Eetvartti
Antaa mennä“, Mica Ikonen
När jag blundar“, Pernilla Karlsson
Laululeija“, Stig
Noitanainen“, Freeman & Uusi Fantasia
Rytmit rikkoutuu“, Leola
Habits Of Human Beings“, Kaisa Vala
We Are The Night“, Iconcrash
Kunpa vois“, Aura Pineda
Mun taivas“, Aili
Sinisulkien viimeinen“, Kirahvi nimeltään Tuike
Aamuyön ikuisuus“, Jari & Taika

Bidragen som fortfarande har en chans på tittarnas wildcard:
Checkmate“, Martina
Better“, Jessica Wolff
Teleport My Heart“, The Spyro
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Förmodligen tack vare att jag lyssnat igenom de 40 demolåtarna på yle.fi i förväg så tyckte jag att detta första avsnitt var riktigt underhållande, trots mina begränsade kunskaper i finska. Det enda tråkiga var att listan som läckt ut i förväg, och inte riktigt representerade min personliga smak, visade sig stämma.

Desto roligare var de tre val som tittarna har att komplettera startfältet med. Eftersom de alla tre tillhör mina favoriter så hade jag gärna sett att alla fick vara med. Måste jag välja så hoppas jag nog lite extra på “Teleport My Heart” med The Spyro.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Resultat Finland 2012: UMK del 1”

  1. Daniela

    För egen del måste jag tyvärr säga att den första delen av UMK blev en stor besvikelse, både koncept- och resultatmässigt. 🙁 Jag är kanske lite konservativ när det gäller schlager och ESC, men jag måste ändå säga att jag föredrar uttagningar i stil med svenska Melodifestivalen, och jag har väldigt svårt att se hur ett sådant här upplägg ska kunna höja ESC-statusen här i Finland. Nåja, en av mina största favoriter i UMK; Jari & Taika, gick ju åtminstone vidare, och skulle de ännu få sällskap av Jessica Wolff har jag iaf två anledningar att hoppas att UMK-slutresultatet kan bli bättre än starten. 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Daniela, Visst hade det varit tråkigt om alla ESC-uttagningar var som UMK men att en är det gör inte mig något. Ett kort program som är lite mer informativt än vanligt. Det enda som skulle kunnat göra det bättre hade väl varit om man förstod flytande finska. 😀 Hoppas dock att fortstättningen kommer att visa lite mer av de tävlande låtarna.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se