Inför Islands tredje semifinal

2012-01-28 (lördag)

I kväll avgörs den tredje semifinalen av “Söngvakeppni Sjónvarpsins“, Islands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

En 50/50-blandning av jury- och tittarröster kommer att få avgöra vilka 2 bidrag av de 5 tävlande som tar sig vidare till finalen den 11:e februari.

Startordningen, länkar till de tävlande bidragen samt mina egna betyg och omdömen hittar ni här nedan.

Islands ESC-uttagning, Semifinal 3, 28/1 2012:
När? klockan 21:30 CET
Var? RÚV och ruv.is

Startordning “Söngvakeppni Sjónvarpsins 2012”, Semifinal 3:
1. “Eilíf ást” – Herbert Guðmundsson
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Herbert Guðmundsson, Svanur Herbertsson
Schlagerpinglan: Semifinalens första bidrag balanserar hela tiden på gränsen till att vara en aning långtråkigt men klarar sig (förhoppningsvis) med ett nödrop. En sval låt med försiktiga discodrag som står och faller med sitt liveframträdande.

2. “Hugarró” – Magni Ásgeirsson
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Sveinn Rúnar Sigurðsson, Thórunn Erna Clausen
Schlagerpinglan: Denna kontrastrika rockballad tillhör mina favoriter, inte bara i denna semifinal utan i hela uttagningen. Det kraftfulla sätt som refrängen verkar levereras på väcker inte bara min nyfikenhet utan även förväntningarna inför kvällens deltävling.

3. “Aldrei sleppir mér ” – Greta Salóme, Heiða og Guðrún Árný
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Greta Salóme Stefánsdóttir
Schlagerpinglan: Ännu en dramatisk låt som rör sig i trakterna mellan ballad och etno/pop/rock och som tillhör den bättre skalan. Kan eventuellt förlora lite på att hamna efter “Hugarró” men å andra sidan: en bra låt är alltid en bra låt.

4. “Augun þín” – Svenni Þór
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Hilmar Hlíðberg Gunnarsson, Þorsteinn Eggertsson
Schlagerpinglan: Egentligen är denna medryckande trudelutt riktigt trevlig att lyssna på men varje gång den når refrängen så tappar den gnistan och står och stampar ett tag. Utan refräng så hade det varit en given 4:a från mig. Lite synd faktiskt, på en sådan lovande halv låt.

5. “Aldrei segja aldrei” – Íris Lind Verudóttir
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Pétur Arnar Kristinsson
Schlagerpinglan: En lite gammeldags visa med stänk av nostalgi och en refräng som kan uppskattas vid rätt tillfälle. Om Eurovision är rätt tillfälle eller om 2012 är rätt årtal kan dock diskuteras. Jag tycker i alla fall ganska bra om den… ibland.

Schlagerpinglan: Island har verkligen imponerat med sitt utbud i år och precis som de föregående semifinalerna så innehåller kvällens deltävling en hel del bra låtar.

Min personliga favorit är, som sagt, “Hugarró” med veteranen Magni Ásgeirsson (bl.a. 2:a 2011 med “Ég trúi á betra líf“). Det ska bli riktigt intressant att se hur långt det räcker för honom i år.

Se även resultaten från semi 1 och semi 2.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se