Litauens ESC-2012-planer

2012-02-02 (torsdag)

LRT, TV-bolaget i Litauen, har avslöjat att landet kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 den 3:e mars. Här är vad som gäller:

 • 47 bidrag har valts ut men förmodligen går bara 40 till ESC-uttagningen då en del förmodas gå till talangshowen “The Voice of Lithuania”.
 • Det blir fyra semifinaler, den 4:e, 11:e, 18:e och 25:e februari, med förinspelade uppträdanden. Av dessa får en jury och tittarna hjälpas åt att 50/50 välja ut 14 eller 15 finalister.
 • Finalen, den 3:e mars, kommer att avslutas med en “superfinal” där de tre bidrag med flest röster får framföras ytterligare en gång och där juryn sedan får bestämma vilket som blir landets ESC-2012-bidrag.
  (Källa: esctoday.com)
 • Schlagerpinglan: Det blev m.a.o. ytterligare en uttagning att klämma in nu på lördag. Tyckte väl att det blev lite tomt med endast en final (Malta) och tre deltävlingar (Sverige, Norge och Ungern) men nu börjar det att ta sig. 😉 Är det ESC-säsong så är det.

  En annan rolig sak, med svenska ögon sett, är att låten som bl.a. Bobby Ljunggren skickat in till Litauen, “One of a Kind” med Simona Milinyte, finns med på listan över de 47 bidrag som tagit sig vidare. Det är bara att önska svensk-teamet lycka till!

  Andra bloggar om: , ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se