Irlands finalstartfält 2012

2012-02-07 (tisdag)

Irlands bidrag till Eurovision Song Contest 2012 kommer, som tidigare meddelats, att väljas ut den 24:e februari genom “The Late Late Show: A Eurosong Special“. Precis som förra året så är det fem artister, uppbackade av fem musikbranschsproffs som tävlar och en kombination av jury- och teleröster som avgör vinnaren.

En del information om de olika teamen har redan avslöjats, se nedan. Själva låtarna kommer att presenteras nu på tordag, den 9:e februari.

Startfältet i Irlands Eurosong 2012:
1. Maria McCool – mentor: Edele Lynch
2. Donna McCaul – mentor: Bill Hughes
3. Una Gibney & David Shannon – mentor: Julian Benson
4. Andrew Mann – mentor: Greg French
5. Jedward – mentor: Linda Martin
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Bakom Donna McCauls låt lär svenskarna Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Peter Månsson samt irländaren Bill Hughes stå medan Nick Jarl, även han svensk, står som upphovsman för Jedwards låt. Roligt att svenska låtskrivare fortsätter att vara framgångsrika men synd att Irland inte vågar satsa inhemskt.

Dessutom är det glädjande att Jedward kan få ytterligare en chans att representera Irland efter sin succé förra året då de kom 8:a med “Lipstick“. Smart dock av RTE att låta dem bevisa att de förtjänar chansen och inte bara “köper grisen i säcken”.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Irlands finalstartfält 2012”

  1. Rickard

    Hoppas innerligt att inte Jedward vinner! Står verkligen inte ut med dem! Varken låtmässigt och i synnerhet inte deras (offentliga?) sätt att vara! Annars unnar jag irland lite framgång! Det förtjänar man verkligen! 🙂

  2. davve

    Tycker det är en konstig attityd av många eurovision fans där ute och även musikfans över lag. att jedward inte skulle förtjäna att vinna är rent ut sagt FEL när dom gav Irland deras bästa placering på flera år. och de fick jättemycket uppmärksamhet (positiv sådan) i eurovision så……

  3. Schlagerpinglan

    @davve, Vet inte hur andra ser på det men själv har jag inget emot att Jedward representerar Irland igen. Om de får det så hoppas jag dock att det är för att deras låt är konkurrenskraftig och inte enbart p.g.a. gamla meriter.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se