TVE, Spaniens TV-bolag, har avslöjat två av låtarna som kommer att tävla i landets nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012, se länkar till låtarna nedan.

Dessutom hålls en onlineomröstningRTVE:s hemsida fram till den 20:e februari. Två bidrag, se länkar nedan, tävlar om den sista finalplatsen.

Vid finalen den 3:e mars kommer internvalda Pastora Soler att framföra de tre låtarna och sedan utses vinnarbidraget genom 50/50 jury- och teleröster.

Länkar till Spaniens två internt utvalda finalbidrag:
Quédate conmigo (Stay with me), Pastora Soler
t&m: Tony Sanchez Ohlsson, Thomas G:son, Erik Bernholm
Tu vida es tu vida (Your life is your life), Pastora Soler
t&m: Max Miona, Eleonora Giudizi, Juan María Montes

Länkar till bidragen som tävlar i online-omröstningen:
Me despido de ti (I bid you farewell), Pastora Soler
t&m: Marco Deltoni, Xerónimo Manzur, Javier Rodríguez
Ahora o nunca (Now or never), Pastora Soler
t&m: Jose Abraham
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Eftersom Thomas G:son, Tony Sanchez Ohlsson och Erik Bernholm, som stod bakom Spaniens 2007-bidrag “I love you mi vida“, var ett av låtskrivarteamen så höjdes mina förväntningar direkt. Det var dock ingen av de fyra låtarna som jag fick några speciella känslor för vid första lyssningen men det är kanske bara bra.

“I love you mi vida” tyckte jag ju om direkt men den gav endast en blygsam 20:e-plats. Bättre då att satsa på något som inte är lika direkt men som förhoppningsvis kan växa till sig och äntligen ge Spanien lite ESC-framgångar.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lyssna på Spaniens fyra utvalda låtar”

 1. Rickard

  Jag unnar också spanien en framskjuten placering! Tycker ändå deras bidrag de senaste åren, med något undantag, varit helt okej!
  “I love you mi vida” fick en väldigt konstig placering 2007. helt klart en av de bättre låtarna i startfältet. Å andra sidan var hela det året ett bortkastat år! Massor av bra bidrag kom i botten medan riktiga floppar slogs om segern!

  Ser med spänning fram emot spaniens val! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard Ja visst har även Spanien floppat ibland, men när de väl får till ett bra bidrag så verkar det inte som att de får de poäng som de “förtjänar”. Hoppas verkligen att en av dessa fyra låtar kommer att bli något som kan få Spanien till i alla fall topp-tio 2012.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se