Resultat Finland 2012: UMK del 4

2012-02-17 (fredag)

I kväll sändes det fjärde avsnittet av Finlands uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2012: “Uuden Musiikin Kilpailun“.

Det började med att nio artister framförde sina bidrag live på Club Dom i Helsingfors och slutade med att två av dem blev hemskickade av juryn, vilka ser ni här nedan.

Nu har tittarna fram till torsdagen den 23:e februari på sig att rösta fram vilka fem bidrag som går direkt till finalen den 25:e februari. De övriga två kommer att få tävla om den sista finalplatsen i semifinalen den 24:e februari.

Bidragen som åkte ur Finlands UMK 2012 (del 4) 17/2:
Teleport My Heart“, The Spyro (tittarnas wildcard)
Mun taivas“, Aili

Bidragen fortfarande är med i UMK 2012:
Noitanainen“, Freeman & Uusi Fantasia
We Are The Night“, Iconcrash
Habits Of Human Beings“, Kaisa Vala
Antaa mennä“, Mica Ikonen
När jag blundar“, Pernilla Karlsson
Laululeija“, Stig
Lasikaupunki“, Ville Eetvartti
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Att juryn skulle ta första bästa chans att skicka hem tittarnas wildcard, som de redan ratat en gång, var ju inte så svårt att räkna ut. Lättförståeligt – ja. Rättvist – njae, det kan diskuteras.

Nu är det som det är och tittarna har ingenting att säga om saken. I stället får de rädda vidare fem av de sju kvarvarande låtarna medan de två övriga får hoppas på juryn för att ta sig till final. Själv har jag inte fastnat för något visst bidrag utan tycker att alla är speciella på sitt sätt. Kanske klarnar det tills nästa vecka.

Se även övriga UMK-resultat här: del 1del 2del 3.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Resultat Finland 2012: UMK del 4”

  1. Daniela

    Nej, att juryn skulle skicka hem tittarnas wildcard vid första bästa tillfälle var väl inte så överraskande med tanke på hur UMK har varit upplagt hittills… Orättvist tyckte jag ändå att det var, för i och med det var ju hela idén med ett wildcard onödig eftersom det visade sig att tittarnas åsikter och röster i slutändan inte var värda någonting. Och att tittarna hela tiden motarbetas av juryn höjer ju inte heller direkt det allmänna intresset för UMK.

    Angående de kvarvarande bidragen håller jag med dig; jag har heller inte någon direkt favorit bland dem eftersom mina UMK-hopp försvann samtidigt som Jari & Taika och Jessica Wolff. Jag känner mig tämligen övertygad om att inget av dessa bidrag är någon ESC-vinnare, och det skulle t.o.m. förvåna mig stort om vårt finska bidrag är med i finalen i Baku, men konstigare saker har väl i och för sig inträffat under ESC-historien… Man får väl helt enkelt försöka lyssna på de här sju låtarna lite mer nu under den kommande veckan och hoppas på att någon växer till sig så pass mycket att man kan kalla den favorit nästa lördag! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se