Kroatiens ESC-bidrag 2012

2012-02-21 (tisdag)

Som vanligt så presenterade Kroatien sitt bidrag till Eurovision Song Contest genom showen “Dora“. Nytt för i år var att tävlingsdelen var borttagen och i stället för en final så blev det en show bestådende av diverse ESC-artister samt presentationen av TV-bolagets internval: Nina Badrić och låten “Nebo“.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Kroatiens ESC-bidrag 2012 här:
Nina Badrić – “Nebo”

Schlagerpinglan: Personligen så tycker jag om denna typ av dramatiska och vackra låtar men frågan är hur ESC-publiken kommer att reagera. Förhoppningsvis når Nina ut bättre med sin låt än vad Feminnem gjorde med sin “Lako Je Sve” 2010, då de så olyckligt missade finalen.

Mer om Nina Badrić samt länkar till hennes fyra DORA-bidrag hittar ni här.

Uppdaterat: Det har officiellt bekräftats att Nina kommer att framföra sitt bidrag på kroatiska i Baku.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Kroatiens ESC-bidrag 2012”

 1. Rickard

  Älskar Kroatien och de dramatiska låtar som de ibland skickar! Påminner oftast lite om bidraget som de hade 1998 och som jag tycker är en av de bästa de framfört!
  Att Feminnem missade finalen är fortfarande bland de största mysterierna för mig! Smaken är ju olika men där började man fundera på om alla länder verkligen sände under kroatiens framträdande?

  Detta året tycker jag om låten, hoppas den går till final och att den där placerar sig högt úpp! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Rickard, Egentligen så borde detta vara en klar finalist men, som sagt, med tanke på hur det gick för Feminnem så är det inte alls säkert. Jag tycker i alla fall om låten och hoppas på det bästa.

 3. Crillz

  En touch av Serbien 2007 (Molitva)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se