I dag, fredagen den 24:e februari, är det dags för Österrike att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 genom en show de valt att kalla “Österreich rockt den Song Contest“.

Tio bidrag framförs och tittarna väljer först ut två superfinalister innan de utser slutsegraren.

Här nedan hittar ni länkar till alla finalisterna samt en liten genomgång där jag ger mitt omdöme och betyg till bidragen:

Österrikes “Österreich rockt den Song Contest”, 24:e februari:
När? klockan 20:15 CET
Var? ORF eins, orf.at och eurovision.tv

Startfältet “Österreich rockt den Song Contest”:
1. “Augenblick“, 3Punkt5
Betyg: 2/5
Schlagerpinglan: Hiphop på tyska och kroatiska är kanske inte riktigt vad jag normalt lyssnar på men eftersom det var lite mer melodiöst än vad jag förväntade mig så blir det inget bottenbetyg. Inget jag skulle rösta på, dock.

2. “Stand Up“, James Cottriall
Betyg: 3/5
Schlagerpinglan: En ganska så harmlös liten låt med inspirerande text och en artist med behaglig röst. Direkt uppspelt av att lyssna på det blir jag ju inte men det fungerar.

3. “Don’t turn around“, !DelaDap
Betyg: 3+/5
Schlagerpinglan: “Don’t turn around” svänger kanske inte lika mycket som !DelaDaps ursprungliga, diskade bidrag “Crazy Swing” gjorde men jag uppskattar det likväl betydligt mer. Ett stort uppköp.

4. “Einsturzgefohr“, Krautschädl
Betyg: 2/5
Schlagerpinglan: Tysk light-rock som börjar, låter och slutar utan att jag berörs nämnvärt.

5. “How Can You Ask Me!“, Mary Broadcast Band
Betyg: 2/5
Schlagerpinglan: Årets wildcard utsågs av Ö3:s lyssnare och min teori är att det var bandet snarare än låten som fick rösterna men jag kan ju ha fel. Själv upplever jag bidraget som lite för lugnt och ointressant.

6. “Vater, Father, Mon Père“, Papermoon
Betyg: 4+/5
Schlagerpinglan: En vacker låt på tyska, franska och engelska där både texten och melodin griper tag i en. Låtmässigt min största favorit. Om det är landets ESC-bidrag beror helt och hållet på framträdandet som kanske riskerar att bli lite grått.

7. “Medicate My Blues Away“, Norbert Schneider
Betyg: 2/5
Schlagerpinglan: Norbert Schneider lär vara en av Österrikes bästa gitarrister och det är inget fel på vare sig hans spelande eller sjungande, det är bara låten som inte faller mig i smaken. Fel musikgenre, helt enkelt.

8. “Woki Mit Deim Popo“, Trackshittaz (officiell musikvideo)
Betyg: 4/5
Schlagerpinglan: Nej, inte är det någon “Oida Taunz!” inte men det är likväl ett av de bättre alternativen i årets uttagning. Så länge bidraget inte översätts till engelska så ser jag gärna det som Österrikes representant i Baku.

9. “Comme Ça“, Valerie
Betyg: 1/5
Schlagerpinglan: Jag bara älskar flerspråkiga låtar när de är “på riktigt”. Här har de däremot endast slängt in några främmande ord och kryddat med ett dragspel och en baskerliknande hårprydnad, vilket inte räcker på långa vägar. Ett litet shownummer som spelar på helt fel strängar.

10. “That’s What I Am“, Conchita Wurst
Betyg: 1/5
Schlagerpinglan: Grunden i själva låten är inte så dum och med vissa bearbetningar så hade det t.o.m. kunnat bli riktigt bra. I nuvarande skick är det däremot ingenting för mig.

Schlagerpinglan: Så här inför finalen så hoppas jag att det kommer att stå mellan den lugna och vackra “Vater, Father, Mon Père” och partylåten “Woki Mit Deim Popo“. Nu återstår det att se om framträdandena kan få en att ändra uppfattning.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför kvällens final i Österrike”

  1. micke

    Är lite chockad här. Har hittat en grymt bra låt och det är bland Österrikes 10 bidrag “Vater, Father, Mon Père“. Jävlar va bra den är och den bara växer och växer för varje lyssning. Fan ta österrikarna om de röstar bort den här grymma låten.

  2. Schlagerpinglan

    @micke, Ja visst är den vacker. Nu verkar det ju som att Österrike kör med 100% tittarröster och då kan en sådan låt mycket väl bli förbisedd. Får hoppas på det bästa.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se