Vitryssland byter ESC-bidrag

2012-02-24 (fredag)

Vid finalen av EuroFest 2012, Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest, tidigare denna månad så utsågs Alena Lanskaya och hennes “All my life” till landets ESC-representant.

I dag meddelar dock TV-bolaget BTRC att de efter ett möte beslutat att i stället skicka final-tvåan Litesound till Baku. Om de kommer att tävla med sin låt “We are the heroes“ eller ej framgick inte. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Att länder håller ESC-uttagningar, väljer ut bidrag och sedan ändrar sig händer ju så ofta nu för tiden att man inte längre blir förvånad. I det här fallet så var det t.o.m. glädjande eftersom jag hela tiden hoppats på Litesound. Själva låten är väl helt OK men när de ändå håller på så kan de ju även byta ut den till något ännu bättre. 🙂

Resultatet från Vitrysslands “EuroFest”-final hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Vitryssland byter ESC-bidrag”

 1. Kerstin

  Jag förstår inte det här alls, vad beror det på att dom byter bidrag? Blir bidraget diskat eller vad? Extremt märkligt. Tänk om Loreen skulle vinna i Sverige och Danny bli tvåa och så bestämmer Christer Björkman och company helt plötsligt att nej vi skickar Danny istället. Vad är meningen med omröstningen i så fall? Kan du Schlagerpinglan bringa mig klarhet i detta det skulle vara intressant att veta.

 2. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Det uppges att omröstningen inte hade gått rätt till och att det var därför vinnarbidraget diskades. Om det är hela sanningen kan man så klart inte vara helt säker på men det är så det rapporteras.

 3. Josefin / Chimaera

  Kom ihåg att det är Vitryssland, Europas enda diktatur, som det handlar om… Det är inte första gången de beter sig såhär. Märkligt är dock att de skickar ett bidrag som enligt mig är en försiktig upprorisk gest mot regimen. Jo, faktiskt. Lyssna på texten, jag tycker den är upplyftande. Så jag är mycket nöjd 🙂

 4. davve

  ryssland är en diktatur i samma stil…men visst vitryssland är värre;)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se