Här kommer lite samlad information med det mesta man behöver veta inför den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2012 samt mina egna betyg och omdömen:

Melodifestivalen 2012, Deltävling 4, Malmö, 25/2:
När? klockan 20:00-21:30
Var? SVT 1, SVT World och SVT Play / svt.se
Till final: De två bidrag som får flest tele-röster går till finalen.
Extrachanser: Trean och fyran går till Andra Chansen.

Startordning “Melodifestivalen 2012”, Deltävling 4:
1. “The Girl” – Charlotte Perrelli
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Fredrik Kempe, Alexander Jonsson (se låttexten här)
Schlagerpinglan: I teorin så låter det som ett givet Globen-nummer: en rutinerad och duktig artist, en lättrallad poplåt med betydelsefull text och en påkostad show. Verkligheten kan dock komma att se annorlunda ut då “The Girl” visserligen är svängig men tyvärr verkar sakna det där lilla extra bettet som skulle behövas. Vare sig hon vill det eller ej får nog Charlotte hoppas på en Andra Chans.

2. “Allting blir bra igen” – OPA!
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Michael Sideridis (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Grekisk musik fast ändå inte. Jag förstår faktiskt inte meningen med detta. När Elena Paparizou inte ställde upp så fanns det bara detta kvar att välja på i den musik-genren, eller?

3. “Land of Broken Dreams” – Dynazty
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Thomas G:son, Thomas “Plec” Johansson
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Bara för att man hört något tusen gånger förr så behöver det inte nödvändigtvis kännas mossigt. Gammal hederlig pudelrock, inklusive gitarrsolo, är något som tvärtom kan kännas lite härligt retro. Fungerar detta live så kan det mycket väl bli Globen nästa för G:sons gossar.

4. “Don’t Let Me Down” – Lotta Engberg och Christer Sjögren
Betyg: 2+/5
Låtskrivare: Lasse Holm, Lars “Dille” Diedricson (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Dessa två giganter kommer förmodligen att bjuda på en trygg show som genererar en hel del äldres röster. Själv tycker jag kanske inte att denna lite uppoppade dansbandsvisa är så värst intressant men välkomnar likväl Lottas och Christers MF-comeback.

5. “Goosebumps” – Hanna Lindblad
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Lättsmält, glatt och dansant light-pop som jag kan tänka mig att både lyssna på och dansa till. Att det skulle vara något för ESC är jag däremot mer skeptisk till då det är alltför likt all annan lättsmält light-pop.

6. “Kyss mig” – Axel Algmark
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnussen
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Njae… Håkan Hellström har aldrig varit min stil och följaktligen så är detta inte något som jag kan skriva så mycket positivt om. Därför avstår jag från att uveckla resonemanget vidare.

7. “Why Start A Fire” – Lisa Miskovsky
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Eftersom sval musik med markerade trummor är något som jag är ytterst svag för så fungerar detta mycket effektivt på mig. Några lyssningar till så kan detta mycket väl vara min deltävlingsfavorit.

8. “Amazing” – Danny Saucedo
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Studioversionen av “Amazing” imponerade inte så värst mycket på mig utan den kändes lite väl enformig och en aning för tam. I nuläget verkar den inte vara något större hot mot Loreens bidrag men med tanke på Dannys kvalitéer som artist och det påkostade numret så ska man nog inte vara alltför snabb att dra några slutsatser. Mycket kan fortfarande hända.

Schlagerpinglan: Här ovan har jag endast tagit med länkar till fullversionerna, låt-texterna samt artistpresentationerna från svt.se. Är ni intresserade av ännu mer, som t.ex. hur röstningen går till så hittar ni allt på SVT:s Inför-sida.

Förra veckan gick tippandet ovanligt bra, då jag i alla fall fick med alla de fyra som gick vidare, så vi gör väl ytterligare ett försök:

Till Final: Danny Saucedo och Dynazty. Till Andra Chansen: Lotta Engberg och Christer Sjögren och Charlotte Perrelli.

Läs även vad andra som har gett sin syn på veckans bidrag skrivit: Poplight, Hanna Fahl och Anders Nunstedt.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför fjärde deltävlingen – MF 2012”

 1. Daniela

  Mitt önskeresultat inför kvällen: Danny + Christer & Lotta till final och Charlotte Perelli och Lisa Miskovsky till Andra chansen. Trevlig MF-kväll allihopa! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Daniela, Själv hoppas jag på Lisa Miskovsky till Globen, sedan är det ganska öppet. 😀

 3. Kerstin

  De sista 8 bidragen och här kommer mina betyg och omdömen.

  1. The girl, betyg 4/5. Charlotte är en duktig artist med bra utstrålning och röst. Låten är inte lika kall och opersonlig som Hero var och jag gillar refrängen och de glada uppryckande tonerna.

  2. Allting blir bra igen, betyg 1/5. Eftersom jag anser att Sean Banan med sitt illasjungande jippo till bidrag var årets sämsta och jag gav den en stor nolla i betyg så ger jag detta bidrag snäppet bättre men endast för de grekiska influenserna.

  3. Land of broken dreams, betyg 3/5. Anonymt och rätt tråkigt. Inte min musiksmak alls. Refrängen lyfter aldrig och årets hårdrockslåt i MF är redan i finalen och detta känns väldigt blekt i jämnförelse.

  4. Don´t let me down, betyg 2+/5. Två dansbands giganter sjunger lite otippat på engelska och det tror jag faktiskt är ett stort misstag då deras största beundrar skara ligger bland den äldre befolkningen med brister i det engelska språket. Men det är nog inte bara språket de blir besvikna på för detta är väldigt tråkigt och slätstruket.

  5. Goosebumps, betyg 3+/5. Medryckande poplåt.

  6. Kyss mig, betyg 2+/5. Jag förstår verkligen likheterna med Håkan Hellström för dom är slående. Eftersom jag gillar Håkan Hellström mycket borde detta verkligen tilltala mig men nja det är lite för rörigt och han saknar Håkans oemotståndliga charm. Men ändå helt ok.

  7. Why start a fire, betyg 2+/5. Lisa har aldrig varit någon jag lyssnat på hennes musik har aldrig tilltalat mig och det här är inget som jag går igång på. Jag tycker det här är ett svårt bidrag och inte speciellt direkt. Ganska deppigt dessutom.

  8. Amazing, betyg 4+/5. Förra årets bidrag utav Danny var ett för mig totalt intetsägande bidrag, en klubblåt som var både tråkig och platt. Det var tråkigt för jag tycker att Danny är en duktig artist med bra utstrålning, scenspråk och röst och förtjänade en bra mycket bättre låt. Det här är en betydligt bättre låt med starkare refräng och en fantastisk show. Bästa låten ikväll och Loreens största konkkurent. Bra jobbat Danny!!

  Till final: Danny och Charlotte Perrelli
  Till andra chansen: Lotta och Christer och Dynazty

 4. Kerstin

  Nej jag tycker inte Lisa Miskovsky hör hemma i finalen, Charlottes bidrag var betydligt roligare att lyssna på och en i mitt tycke bättre låt. En besvikelse, annars var det kul med Danny. Nu ser jag fram emot andra chansen och Torsten Flink. Tippade ändå 3 av 4 rätt om det nu är något att skryta med. God natt alla!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se