Schlagerpinglan: Då var den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2012 avklarad. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man numera kan lyssna och titta på alla bidragen från årets Melodifestival.

Till Final:
Why Start A Fire”, Lisa Miskovsky
Amazing”, Danny Saucedo

Till Andra Chansen:
Don’t Let Me Down”, Lotta Engberg och Christer Sjögren
Land of Broken Dreams”, Dynazty

Utslagna, i resultatordning:
5. “The Girl, Charlotte Perrelli
6. “Kyss mig, Axel Algmark
7. “Goosebumps, Hanna Lindblad
8. “Allting blir bra igen, OPA!

1. Charlotte Perrelli – “The Girl” (blev 5:a)
En medryckande och glad poplåt som hade klarat sig lika bra utan den dyra skärmen, som jag ärligt talat inte tyckte tillförde någonting alls. Lite tråkigt är det allt när en storsatsning inte går hem men resultatet kändes inte helt orättvist. Låten var bra men någon “Tusen och en natt” var det inte.
Betyg: 3+/5

2. OPA! – “Allting blir bra igen” (blev 8:a)
Jodå, visst blev det lika intetsägande som väntat. Hade de tagit steget fullt ut och även sjungit på grekiska så hade det i alla fall funnits en röd tråd att följa. Nu kändes det endast som en konstig, onaturlig mix. Ett litet plus får det dock för att den var lätt att sjunga med i.
Betyg: 2/5

3. Dynazty – “Land of Broken Dreams” (Till Andra Chansen)
Traditionell pudelrock som fungerade fin-fint på scen. Vem behöver en egen identitet när man kan låna friskt och ändå få det att låta bra? Låten imponerade väl egentligen inte men den förtjänade sin Andra Chans.
Betyg: 3/5

4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – “Don’t Let Me Down” (Till Andra Chansen)
Visst är det roligt att två folkkära artister som går samman i en gullig duett får tillfälle att uppträda ytterligare en gång tillsammans, så långt kan jag sträcka mig. Låten i sig, som var någon form av uppoppad men slö dansbands-/schlagerlåt, var däremot inte alls något för mig.
Betyg: 2+/5

5. Hanna Lindblad – “Goosebumps” (blev 7:a)
Hannas medryckande poplåt fick det verkligen att spritta i benen på mig och jag längtade till antingen närmsta dansgolv eller träningslokal. Som underhållning på en ESC-scen tyckte jag däremot inte att det fungerade lika bra, vet ej varför men det kändes lite opersonligt.
Betyg: 3/5

6. Axel Algmark – “Kyss mig” (blev 6:a)
Jag uppskattar artister som har en egen personlighet och som bryter av mot det vanliga men det här var alldeles för mycket Håkan Hellström för att det skulle vara roligt. Inte min typ av musik alls.
Betyg: 1/5

7. Lisa Miskovsky – “Why Start A Fire” (Till Final)
Min förhandsfavorit inte bara höll utan imponerade stort! Denna lugna men taktfasta och njutbara låt presenterades så vackert att inte ens tittarna kunde bortse från det. Överraskande men oerhört glädjande resultat!
Betyg: 4+/5

8. Danny Saucedo – “Amazing” (Till Final)
Hmm… dansen och det visuella får högsta betyg här men själva låten och sånginsatsen har jag fortfarande stora frågetecken bakom. Rösten låter förmodligen bättre i Globen och tills dess har säkert även låten växt till sig men jag är ändå inte övertygad. Ett väl godkänt MF-bidrag med plats för förbättringar.
Betyg: 3+/5

Schlagerpinglan: Jag trodde allvarligt talat att svenska folket skulle tycka att Lisa Miskovskys bidrag var för “svårt” men glädjande nog så gick denna vackra visa hem i stugorna. 😀

Resten av resultatet var däremot inte så förvånande. Danny gick så klart vidare och detsamma gällde veteranerna och pudelrockarna. Att Charlotte Perrelli blev utslagen är bara att beklaga men när Lisa gick vidare så fanns det helt enkelt ingen plats kvar.

Mellanakten denna vecka utgjordes av Melody Clubs “The Hunter” i en tolkning av Stenhammar Quartet & Sarah Dawn Finer. Ingen framtida klassiker men säkert uppskattat av stråkälskare.

Nu när vi hört alla de 32 låtarna (och alla ligger utlagda för lyssning på svt.se) så är det fritt fram att börja spekulera i vem som bäst lämpar sig som vår representant i Eurovision Song Contest 2012. Jag håller fortfarande Loreen högst men vill låta en del andra låtar mogna innan jag utser någon definitiv favorit.

Resultaten från de andra deltävlingarna av Melodifestivalen 2012 hittar ni här: deltävling 1deltävling 2deltävling 3

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2012: Deltävling 4”

  1. micke

    Känns skönt att årets festival börjar närma sig sitt slut. Med 27 dåliga låtar av 32 möjliga undrar jag lite varför jag inte gjorde något annat istället. Juniorernas Melodifestival började tidigt i år. Mitt ömdöme:

    1. Charlotte Perrelli – “The Girl”
    Mama Mia introt och sen åter igen dessa tröttande dansare som rör sig efter en uppgjord mall. Så tröttande.
    Betyg: 1+/5

    2. OPA! – “Allting blir bra igen”
    Ja vad ska man säga? En vers med betyg 0 och en refräng som är dålig men trots allt sätter sig i skallen och blir 2. Då blir det ett medel.
    Betyg: 1/5

    3. Dynazty – “Land of Broken Dreams” (Till Andra Chansen)
    Pudelrock som trots allt kan kallas hårdrock vilket inte bidraget som redan är i final bör göras. Rammstein blandat med schlager är inte hårdrock.
    Betyg: 3/5

    4. Lotta Engberg och Christer Sjögren – “Don’t Let Me Down”
    Har extremt svårt för Christer Sjögren med hans entoniga röst men jag lovade mig själv att ge honom en chans. Men när de snor så mycket av Beatles kan inte ens käcka Lotta rädda det hela.
    Betyg: 1+/5

    5. Hanna Lindblad – “Goosebumps”
    Samma jobbiga dansare igen men Hanna är en trevlig tjej. Festivalen ska dock inte handla om trevlighet utan låten och då räcker det inte.
    Betyg: 2/5

    6. Axel Algmark – “Kyss mig” (blev 6:a)
    Orkar inte ens kommentera
    Betyg: 0/5

    7. Lisa Miskovsky – “Why Start A Fire” (Till Final)
    Den i särklass bästa låten och dessutom bästa artisten. Känns underbart att påkostade nummer som Perrellis floppar när Miskovsky tar upp två tjejer som viftar med vitt och får en enormt mycket bättre show. Det handlar inte alltid om pengar man måste ha nåt att komma med också. Lisa har gjort bättre låtar men detta är en av fem låtar i årets festival som jag sätter bättre betyg än tre på. Lisa, Andreas, Loreen, Molly och Dynasty. Lisas låt får.
    Betyg: 4/5

    8. Danny Saucedo – “Amazing” (Till Final)
    Jaha så var vi då där igen! Danny och hans låtskrivare har lyckats igen med att plagiera andras låtar. Förra årets var ju tidernas största plagiat av Myla Vox-En el club men även i år har de tydligen åter igen suttit på kammaren och letat i andras låtar och bland annat hittat Swedish House mafia-Save the world. Dock inte lika illa som förra året men ändå patetiskt. Påkostad och tråkig show med en kille som är duktig på att uppträda men saknar sångröst. Betyg: 1+/5

  2. davve

    jag måste säga att jag är besviken på dannys låt. den är helt Okej men inget speciellt heller. tycker efter att ha hört alla låtarna att LOREEN är överlägset bästa valet för Baku

  3. davve

    Danny retar också Eric Saade osv.. men i ärlighetens namn är Danny minst en storlek mindre på scen om man jämnför med eric saade. eric saade gjorde ett mäktigare nummer 2011 utan dräkter och ljussättningar ..säger en del….

  4. Kerstin

    Jag håller helt med dig davve att Eric Saades nummer och låt förra året var betydligt häftigare och bättre än Dannys detta år. Hade Popular tävlat detta år hade den vunnit även i år. Men en sån låt,nummer och artist dyker inte upp allt för ofta och detta år har bidragen överlag varit väldigt svaga. Både Loreens och Dannys bidrag är bra men det bidraget som fick mig att verkligen känna något som Popular gjorde förra året det bidraget dök aldrig upp detta år. Men nu får vi utgå ifrån de som gått till final och i ärlighetens namn spelar det mindre roll om Lisa eller Charlotte tagit sig till final för ingen av dom kommer i vilket fall att segra. Det står mellan Loreen och Danny och jag personligen vet faktiskt inte vilket jag föredrar. Jag tror jag känner mig väldigt nöjd vilket det än blir.

  5. Kerstin

    Förresten var det lite barnsligt av Danny att spela Popular när han tog sig fram till scenen. Han gillar ju inte ens låten. Att dra in sina personliga konflikter i MF känns aningens barnsligt. Danny brukar alltid sjunga stabilt och bra så jag vet inte vad som hände igår kanske nervositet.

  6. Daniela

    I mitt tycke ett riktigt bra deltävlingsresultat! 🙂 Alla de fem bidrag som gick vidare från första omgången hade enligt min åsikt varit värdiga finalister, var och en på sitt sätt. Jag tyckte att Lisas framförande och scenshow var kvällens vackraste och mest övertygande, så hennes finalplats var både glädjande och rättvis. Jag gillade också hennes låt och tror att den kommer att vara en av de som oavsett resultatet håller bäst också efter tävlingen, även om den saknade vissa detaljer som jag vanligtvis önskar av MF- och ESC-låtar.

    I fjol var jag inget desto större fan av “In the club”, men liksom Loreen har Danny i mitt tycke gjort ett stort låtmässigt lyft inför årets Melodifestival, och för mig är “Amazing” en fullvärdig vinnarkandidat. Jag tycker att den håller ihop och flyter på bättre samt förmedlar en positivare känsla en “In the club”. Men… jag undrar om inte Danny kommer att bli Globen-två för andra året i rad, för Loreens låt och framträdande förmedlade en direkt magi som åtminstone jag inte har återupplevt i något annat av årets MF-bidrag. Även för variationens och undvikandet-av-reprisers skull tror jag att hon kunde vara det bästa valet. Vill dock även lyfta in Molly i slutstriden! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se