Inför kvällens final i Slovenien

2012-02-26 (söndag)

I kväll kommer Slovenien att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012 och det sker genom showen “EMA 2012“.

De två finalisterna valdes ut genom 12 avsnitt av utslagningsserien Misija Evrovizija. Inför finalen har de fått vars tre låtar som jury- och teleröster 50/50 kommer att utse Sloveniens ESC-bidrag från.

Här nedan hittar ni länkar till alla finalisterna samt en liten genomgång där jag ger mitt omdöme och betyg till bidragen:

Sloveniens “EMA 2012”, 26:e februari:
När? klockan 20:00 CET
Var? TV SLO 1, tvslo.si och eurovision.tv

Final-startfältet “Misija EMA 2012”:
1. “A si sanjal me“, Eva Boto
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Matjaz Vlasic, Ursa Vlasic, Bostjan Grabnar
Schlagerpinglan: En lättsmält poplåt som verkar lovande redan från första lyssningen. Den kan eventuellt vara en aning för simpel men vill man ha en direkt låt så kan detta, tillsammans med ett bra framträdande, mycket väl vara Evas vinnarlåt.

2. “Konichiwa“, Eva & Nika Prusnik
Betyg: 1/5
Låtskrivare: Bilbi, Gregor Stermecki, Teodor Amanovic-Tos
Schlagerpinglan: Detta borde passa Eva & Nika som handen i handsken, då låten är som gjord för lite spex. För mig gör låten däremot absolut ingenting.

3. “Verjamem“, Eva Boto
Betyg: 4/5
Låtskrivare: Vladimir Graic, Igor Pirkovic
Schlagerpinglan: Efter ett par lyssningar blev denna vackra ballad min absoluta favorit av de tävlande låtarna. Den börjar lite försiktigt och växer sig sedan sig allt starkare med hjälp av trummor, stråkar och dramatisk körsång. Förhoppningsvis Sloveniens ESC-bidrag 2012.

4. “Love hurts“, Eva & Nika Prusnik
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Chiron Morpheus, Iztok Turk
Schlagerpinglan: En pop/rock-låt som fått den karaktäristiska Prusnik-knorren. Inget speciellt men klart bäst av duons tre bidrag.

5. “Run“, Eva Boto
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nillson, Soren Bundgaard, Gaber Radojevic
Schlagerpinglan: Evas andra ballad imponerar inte alls lika mycket på mig som hennes första. En dussin-ballad som jag gärna hoppar över.

6. “Malo sreče“, Eva & Nika Prusnik
Betyg: 2/5
Låtskrivare: Magnifico, Barbara Pesut, Schatz!
Schlagerpinglan: Denna låt påminner en del om “Samo Malo”, som de framfört i Misija Evrovizija några gånger, fast i en aning tamare variant. Ingen av dem imponerar nämnvärt på mig.

Schlagerpinglan: Inför kvällens show så hoppas jag att Eva & Nika Prusnik går vidare med låten “Love hurts” men att vinnaren av hela finalen blir Eva Boto och hennes vackra “Verjamem“. Förhoppningsvis lyckas Eva framföra balladen så bra att det inte råder någon tvekan om att det är bästa valet för Slovenien 2012.

Se resultaten från Misija Evrovizija: Del 1Del 2Del 3Del 4Del 5Del 6Del 7Del 8Del 9Del 10Del 11Del 12

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se