Italiens ESC-bidrag 2012

2012-03-03 (lördag)

Nina Zilli, artisten som Italiens TV-bolag RAI valt ut att representera landet i Eurovision Song Contest 2012, har avslöjat att hennes Sanremo-bidrag “Per Sempre” kommer att bli landets ESC-bidrag.

I Baku kommer Nina förmodligen att tävla med en tvåspråkig eller kanske en helt engelsk version av låten. Redan har ett antal versioner med olika texter och språk förberetts för att den perfekta mixen ska hittas. Slutversionen väntas spelas in inom de närmaste dagarna. (Källa: escdaily.com)

Lyssna på Italiens ESC-bidrag 2012 här:
Nina Zilli – “Per Sempre” (Sanremo-framträdandet)

Uppdaterat 2012-03-13:Italien byter ESC-bidrag

Schlagerpinglan: Detta är ju helt fantastiskt. Gör de en italiensk/engelsk mix av låten precis som Raphael Gualazzi gjorde förra året då hans “Madness Of Love kom tvåa så lär Italien kunna räkna med en bra placering även 2012. Ser verkligen fram emot slutresultatet. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Italiens ESC-bidrag 2012”

 1. Micke

  Tycker låten är bra men jag hoppas verkligen att de inte sjunger på engelska. Har hört alltför många bidrag de sista åren som varit riktigt bra men sen får de för sig att sjunga på engelska och då sjunker hela skeppet. Skulle sedan Italiens bidrag framföras på engelska skulle kännas som det ultima hånet mot hela eurovision.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tror inte att de kommer att välja en helt engelsk version då de förmodligen vet med sig att det italienska språket är nyckeln till deras framgångar. Däremot så har jag inget emot att de flikar in en vers och en refräng på engelska, under förutsättning att det inte blir en nonsenstext.

 3. Rickard

  En av de bästa låtarna i årets tävling! Jag hoppas de inte överger italienskan. Den är såååå vacker! Men håller med dig schlagerpinglan. En vers eller refräng kan ju fungera på engelska! Nä, det är för få som sjunger på sitt språk. Själv är jag lite emot att man får sjunga på vilket språk som helst. meningen med tävlingen går lite förlorad då! Slovenien gjorde om sin låt förra året och den blev exempelvis mkt sämre. Mainstream liksom! Hoppas någon gång att Sverige vågar släppa fram en låt som inte görs om eller sjungs på engelska. Andra länder älskar ju vårt språk vad jag har förstått! Man behöver inte alltid förstå vad som sjungs om det förmedlas på ett bra och övertygande sätt!

 4. Snabbavveckla bolag

  Euphoria kommer att vinna; alla andra bidrag kommer att snabbavvecklas.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se